Puutarhatyöt alkuun

 Nyt pääsin alkamaan puutarhatyöt mökillä vaikka on niin kylmä, että toppatakki ei ole yhtään liikaa.  Ensimmäisenä tietysti kompostin kimppuun.  Ylivuotisen kompostin kauhoin lapiolla kottikärryyn ja lisäsin siihen tavallista multaa.  Luulisi nyt voimaa riittävän niillä kasveilla mihin se riitti.  Eihän sitä kovin paljon ole, kun ei täällä koko vuotta kompostoida.  Kompostissa talven olleen jätteen kaadoin pressun alle kypsymään.  Minulla on siellä alla vanha muovipöytäliina, että multaa jää jäljelle levitettäväksi.

Kompostoin puuceejätteenkin ruuantähteiden kanssa.  Tietysti vähän kasvejakin.  Yllättävän paljon mahtuu jätteitä tähän puolipalloon.  En tiedä kuinka hyvin se riittäisi koko vuoden käytössä, mutta näin mökkikäytössä on ihan kätevä.


Pari vadelmapensasta istutin yhden viimesyksyisen viereen. Saa nähdä tuleeko vadelmia jossain vaiheessa ja ehdinkö syödä ne ennen kuin mustarastaat ehtivät jaolle.  Siinä niitä parvi oli jo asettunut paikoilleen saunan taakse.  Muscoca on näiden nimi.  Niiden luvattiin olevan matalakasvuisia.


Olen niin paljon juttuja kuullut marja-aronioista, joten istutin niitäkin pari taimea.  En niinkään aitataimiksi vaan ihan marjojen takia.  Kaikki marjat ovat lisänä jossain seoksessa jos eivät maistu ihan yksinään.


Lämpimät säät olisivat jo tervetulleita tännekin.  Yhtään ei koivuissa näy vielä vihreää.  Muutamat sinnikkäät perennat vähän kurkistelevät jos voisi jo tulla.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ajatuksia ja runoja keväästä ja puutarhasta.

Jättitatar

Reseptien avulla kaapin tyhjennystä