Kesäkukkasten aika

 Vaha vähältä uskaltaa istuttaa ja siirtää ulos kesäkukkaset.  Kylmä kevät tai yleensä Suomen kevät pitää varovaisena.  Miljoonakello, neilikat on ostettuna ja samettikukan siemenet istutettuna.  Yöksi kannan vielä ainakin miljoonakellot sisälle lämpimään.  Neilikat ehkä vähän paremmin kestävät kylmää, mutta eivät nekään pakkasta.
Toivon miljoonakellojen kasvavan ja uhkeutuvan, siksi istutin ne aika isoon astiaan.   On aina vähän hankala miettiä minkälaiseen astiaan istuttaa taimia.  On helpompaa kukkapenkkiin suunnitella miten laittaa.  

Samettikukkaset ehtivät kukkia vaikka ne vasta nyt istutin.  Ne ovat aika varmoja tapauksia.  Siemeniä oli kolme pussia.  Saan niistä tyhjäksi jääviin tiloihin täytettä.

Taimikaupat ovat nyt täynnä myytäviä kasveja.  Ihmiset varmaan pidättelevät ostamista, kun on ollut niin kylmää.
Kukat ja muutkin kasvit ovat aika hintavia, joten niihin saa uppoamaan niin paljon, kun on varaa laittaa.  Kukat ovat hetken kauneutta, silti niitä on edes jonkun verran laitettava esille.  

Onneksi sentään viime vuonna siemenistä istutettu lipstikka (liperi) on lähtenyt hienosti kasvuun. Saan ehkä enemmän kuivattua, kuin viime kesänä.  Minulla on sitä mökilläkin kasvamassa.


 Perennat ovat viikossa nousseet maanpäälle ja kasvavat minkä ehtivät.  Pian on myöhässä ollut kevät saatu kiinni. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ajatuksia ja runoja keväästä ja puutarhasta.

Jättitatar

Reseptien avulla kaapin tyhjennystä