Jättitatar

Jättitatar on yksi ns. vieraslajeista, joita yritetään hävittää.  Pihoilla se on kasvi, jolla voi nopeasti saada ison, peittävän ja uhkean pensaan.  Se on vaatimaton kasvupaikan suhteen.  Kesässä se kasvaa parimetriseksi.

Se leviää nopeasti, jos sen antaa levitä.  Trimmerillä ja ruohonleikkurilla se pysyy kurissa.  Pieniin pihoihin sitä ei kannata istuttaa.  Maaseutumaisen mökin pihalla se on omiaan.


Pensas leikataan syksyllä matalaksi, keväällä se lähtee innokkaasti kasvuun.  Syysväri sillä on ihan hieno.  Meillä ne kasvavat paikoissa, jossa ei ole paljonkaan multaa, vaan karkeaa metsämaata.  


 Emme ole yrittäneet pensaita hävittää, joten en tiedä kuinka sitkeä se on.  Voisin kuvitella, että aika sitkeä.  Helpot kasvit ovat pelastus puutarhalle, jota ei aina ehdi hoitaa tai viitsi hoitaa.  Rehevänä ne kasvavat ilman hoitoa.

Tamäkin on varmaan joku tatarheimoon kuuluva.  Se kukkii  vähän myöhemmin ja on yhtä helppo kasvi.3 kommenttia:

 1. Ei se jättitatar ole yhtään hassumman näköinen. Tärkeää varmaankin on pitää se kurissa eikä antaa levitä.

  VastaaPoista
 2. Ainakin japanintatar julistettiin v. 2017 haitalliseksi vieraslajiksi, jonka istuttaminen, kasvattaminen, hallussapito ja levittäminen ovat rangaistavia tekoja. Eli ilmeisesti tulee sakkoa ja käsky hävittää kasvi kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiasiassa en tiedä ihan varmasti, mikä tatar on kyseessä. Se on kuulemma ollut 100 vuotiaan talon pihassa aina. Ja monen muun vanhan talon, mikä vielä siellä seudulla on pystyssä.

   Poista

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.

Kevät kutkuttaa

  Kevät alkaa kutkuttaa takaraivossa.  Suunnittelua, arviointia ja vähän ostettunakin.  Sitähän tämä harrastelijan touhu on talvella.  Kohta...