Pihan tarkkailua

 Mökkipiha antaa oivan tilaisuuden tarkkailuun eläinmaailmassa.  Kovin lähelle ne eivät päästä jos eivät ole matoja tai puolikuolleita.  Kameralla saa niitä hiukan lähemmäksi.  Kuvaamalla niitä voi ihailla myöhemminkin.  Kiikarilla ne ovat vain yhden hetken nähtävissä.  Kylmät tuulet ovat rajoittaneet esimerkiksi perhosten näkemistä.  Ne ovat suojapaikoissaan kivenkoloissa tai maanpinnassa.


Kirjosiepot pesivät usein pihan pöntöissä ja muut ympäristössä.  Yhden pesän pääsin taas näkemään, kun joku sieppo tai rastas teki pesän puupinon päälle.  Oravanpoikasten leikkiä on mukava seurata. Ylös ja alas puunrunkoa pitkin menevät peräkanaa.  


Näin kaukaa niitä normaalisti pystyi katselemaan.

Pienellä kasvimaalla on kaikki laitettu mullan alle ja toivotaan vain parasta.  Sadetta ja lämmintä vuorotellen.  Maan matoset tekevät hyvää työtä mullan muhevoittamiseksi.  Varovasti ne nostin pois lapion tieltä.


Neitoperho laskeutuu usein tienpintaan ja lehahtaa heti karkuun, kun sitä yrittää lähestyä.  

Tuntee olevansa jättiläinen pienten eläinten seurassa.  
Kissakin mielellään tarkkailisi lähempää kaikkia eläimiä.  Sitä ei ole päästetty yksin pihalle.  Tarkkailkoon vain lasin takaa, on turvallisempaa pikkueläimille ja sille itselleenkin.  Juuri ja juuri sain sen estettyä hyökkäämästä käärmeen kimppuun.  En tiedä kumman siinä olisi käynyt väärin, parempi varoa.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ajatuksia ja runoja keväästä ja puutarhasta.

Jättitatar

Reseptien avulla kaapin tyhjennystä