Joulutorttutaikinasta voi väsätä muutakin, kuin makeita leivonnaisia. Kokeilin sienikinkku-ja kasviskinkkupasteijoita. Hyviä niistä tuli. Ostin kaksi pakettia valmiiksi kaulittua taikinaa. Sisukset paistelin oman makuni mukaan.
Kasviskinkku pasteijoihin laitoin:2 porkkanaa pieninä palasina, puolikkaan sipulia, yhden tomaatin kuorittuna, palasen paprikaa ja n.100 g kinkkusuikaleita. Paistoin ne öljyssä ja maustoin suolalla ja mustapippurilla. Jäähdytin vähän ja sekoitin joukkoon puoli rasiaa aurinkokuivattu-sulatejuustoa. Ainekset riittivät juuri ja juuri 10 pasteijaan. Kanamunavoitelu ja paisto 200 asteessa n.15 min.
Sienikinkkupasteijoihin tuli tehtyä vähän liikaakin täytettä. Niihin laitoin:
Suppilovahveroita n. litra. Niistä paistoin ensin nesteen pois. Sienet menevät aika paljon kokoon. Lisäsin öljyä, toisen puolen sipulista, vähän paprikaa paloina, n. 100g kinkkusuikaleita ja paistoin kypsiksi ja maustoin suolalla ja pippurilla. Jäähdytin tätäkin seosta vähän ja lisäsin samaa sulatejuustoa, kuin kasvispasteijoihin. Pasteijataikinan olin jo jättänyt sulamaan täytteiden teon ajaksi. Runsas sisus tuli käytettyä. Näitä tuli 14 kpl ja vielä sain pari lusikallista syödäkin.
Näin tuli lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla.
Sieniä löytyi vielä marraskuisesta metsästä. En ole aiemmin oikein suppilovahveroita löytänyt, kanttarelleja paljonkin. Nyt löysin ainakin yhden paikan mistä niitä löytää seuraavanakin vuonna.
Hei täältä löytyi yllättäen minulle uusi blogituttavuus. Kirjauduin heti lukijaksi.
VastaaPoistaPasteijat on hyvä idea nyt kun ilmatkin alkaa viilenee. Kiitos muistutuksesta että tällaisiakin voi tehdä. Herkulliselta näyttää, kiitos.
Minulla on puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta. Tervetuloa kurkkaamaan minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin 🤗❤