Kahlattuani viikon metsissä mökillä sieniä poimien ja vähän pihassakin multaa tonkien, tuli ruuanlaittohalu. Ensimmäinen ruoka oli Fetalla maustetut porkkana - kesäkurpitsapihvit. Ruuanlaitto usein ryöstäytyy käsistä ja teinkin monikertaisen annoksen. Tein noin kolminkertaisen annoksen ja lisäsin siihen vielä mausteeksi fenkolia. Vähän liian löysäksi jäi taikina, mutta hyviä olivat.
Seuraavaksi tein sienipiirakkaa kantarelleista. Mikään kasvisruoka mitä teen, ei ole varsinaisesti terveysruokaa. Niihin lisätään surutta kermaa, voita ja paistetaan voissa.
Itse tein taikinan johon lisättiin perunamuusijauhoja, se maistuu niin paremmalta.Pakkaseen laitoin molempia seuraavaa syöntiä varten. On sitten valmista ruokaa, kun haluaa jotain tuollaista. Toisinaan tekee enemmän ja pääsee välillä helpommalla.
Sämpylät olivat seuraavaksi vuorossa. Siihen tein kohtuullisen 0,5 litran taikinan.
Taikina kohosi ihan hyvin, tein isompia ja pienempiä sämpylöitä.
Kommentit