Vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia. Aina ei ole näin, mutta joskus. Olen hapanmaitotuotteiden suurkuluttaja. Ostelen paljon kaikenlaisia jogurtteja ja viilejä. En muistanut tai en ollut tiennyt,että jogurttiakin voi valmistaa kotona. Minulta oli mennyt tämä villitys vallan ohi. Leipäkoneet ja muut ovat menneet muodista, kai siis tämäkin. Halusin kuitenkin kokeilla asiaa ja metsästin netissä jogurttikoneen myyjiä. Ei niitä enää myydä kivijalkakaupoissa, eikä oikein postimyyntifirmoissakaan. Löysin muutaman myyntipaikan ja tilasin tuotteen eräältä myyjältä, joka saapui n. viidessä päivässä. Se hinta oli alunperin n. 50€, mutta myytiin 20€ +postimaksu. Taitaa olla viimeisiä hetkiä koneen ostamiseksi, jollei tule uudelleen muotiin.
Tämä ei ole tämän kummoisempi laite. Muovinen allas, johon saa ajastuksella lämmön ja ajan. Yksinkertainen käyttää. Tosin valmisteille ei luvata säilymisaikaa kuin 7 päivää. Se kyllä riittää minulle, joka syön jogurttia joka päivä yksi tai kaksi kertaa.
Pakettiin kuului myös 7 lasipurkkia kansineen. Pesin ne hyvin.
Ohjeita ei ollut jogurtin tekemiseen paljon. Ainoastaan sanottiin, että mukaan täytyi laittaa 5% hapanta jogurttia siemeneksi. Laitoin Bulgarian jogurttia. Tömäytin koko purkillisen litraan maitoa. Käytin uh-maitoa, kun se on jo huoneenlämmintä. Joissakin ohjeissa kehotetaan lämmittämään maito. Minä en sitä tehnyt. Ohjeessa luki 8 tuntia minimi käyntiajaksi. Laitoin ensin 10 tuntia, mutta otin ne pois jo 9 tunnin jälkeen.Hienon näköistä jugurttia siitä tuli. Olen sen verran maistanut lusikalla, että se on vähän juuri bulgarian jogurtin näköistä ja makuista. Sitä voi varmaan varioida ja aionkin koittaa, miten onnistuu tavallisesta maustamattomasta jugurtista laitettu hapan siemen.
Jogurttia voi tehdä ilman konettakin. Jugurttia täytyy pitää tasaisessa 42 asteen lämpötilassa ja sen takia kone on helpompi. Ei tarvitse miettiä mihin laittaa. Viiliä olen aiemmin tehnyt. Sitä voi tehdä ilman konetta. 2dl kevytviiliä 4 kulhoon jaettuna ja 8 dl maitoa päälle. Vuorokauden pito pöydällä ja jääkaappiin viilentymään. Se ei ole ihan niin hapanta kuin kaupan viili, mutta ihan mukavan makauista.
Minua kiinnostavan hankinnan teit.
VastaaPoista