Nyt on mahtava leipoa, kun on uusi uuni ja paistuu nopeasti. Meillä on uuni melkein joka päivä käytössä. Paistetaan lihaa, kanaa, kasviksia, kakkuja ja muita leivonnaisia. Nyt kokeilin Marttojen reseptillä ruispikkuleipiä. Se oli ensimmäinen kerta sitä sorttia. Hyviä niistä tuli. Taikina ei ole ihan näin tummaa, kuin kuva näyttää. Taikina oli ensin kovin murumaista, mutta hyvin se käsissä lämpeni ja oli hyvä leipoa.
8 minuuttia kesti paistaminen. En ole muitakaan pipareita leiponut pitkään aikaan. Näin ohjeen ruistaikinasta ja pakkohan sitä oli kokeilla.
Kakkuakin teki mieli leipoa. Tämän olisi pitänyt olla puolukkakakku, mutta laitoin sen asemesta purkillisen ananaspaloja mehuineen. Ei kaikkea pidä tehdä aina reseptin mukaan. Aina voi kokeilla jos perustaikina on sama.
Harmi vaan, pakastin on niin täynnä, kun juuri pääsin leipomisen alkuun. Ruuanlaitossa säästää itse tehden paljon. Olen katsellut pullien ja kakkujen hintoja. Ne ovat nousseet aika paljon. Eihän niitä ole pakko ostaa, mutta kun ne maistuvat niin hyvältä.
Jotain suolaista pitää leipoa seuraavaksi. Ei ne silti sen terveellisempiä ole. Niissä on yleensä niin paljon rasvaa vaikka sokeri puuttuu. Löysin yhden vähärasvaisen piirakkapohjaohjeen. Sitä voisi kokeilla seuraavaksi.
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/382273/Kevyt%20piirakkataikina/



Kommentit
Lähetä kommentti
Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.