Mökkireissut harvenevat ja lyhenevät. Päivistä pitää ottaa kaikki irti. Sää on vielä kaunis, vaikka viileä. Paksummat vaatteet on otettava käyttöön jos haluaa istuskella pihalla. Pyöräily on hauskaa, voi ihailla syksyn etenemistä.
Kun on viileämpää uunia ja hellaa on lämmitettävä. Perinteisesti ensimmäisten kylmien alkaessa keitämme hellalla ison kattilallisen hernekeittoa heti syötäväksi ja pakastukseen. En pidä purkkihernekeitosta. Ne ovat luiruja, eikä niissä ole sattumia seassa.
Minun hernekeitossani pitää olla makua ja lihaa. En silti suosi potkaa tai muutakaan palalihaa. Jauhamme kasleria ja savukinkkua mukaan.
Lihainen hernekeitto
5- 6 l vettä
1 kg herneitä
1 kg- 1,3 kg jauhettua kasleria
350 g savulihaa jauhettuna
2-3 kpl sipulia
5 kpl lihaliemikuutioita
2 rkl meiramia
maustepippureita
Herneitä liotetaan yön yli ja seuraavana päivänä keitetään 2- 3 tuntia.
Lihan voi tietenkin ostaa jauhettuna jos ei ole lihamyllyä.
Leivoin jo kotona kahvittelun kanssa syötäväksi kakun, joka sai nimekseen:
Pussinpohjakakku
2dl fariinisokeria/ sokeria/ruokosokeria
2kpl kananmunia
200 g voita tai margariinia sulatettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl mantelijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1dl kaakojauhoja
2 tl kahvijauhetta
1.5 dl vettä/ kermaa tai jotain muuta
Sekoitin sokerin ja kananmunat, vähän vatkasin, en kuitenkaan vaahdoksi. Lisäsin kaiken muun, rasva viimeiseksi. Paistoin 180 asteessa kypsäksi.
Kaakaojauhetta oli niin paljon, että siitä tuli enemmän suklaakakku, kuin joku muu. Kun perusaineet muna, sokeri ja rasva ovat nuo mitkä laitoin niin muita voi vaihdella.
Sieneenkin vähän ennätin. Suppilovahveroita löysin mökin läheltä. Ne olivat vähän jäässä.
Haravointia ja puutarhan siistimistä riittää.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.