Pääsiäinen

 Minulle pääsiäinen on ollut vain ylimääräisiä vapaapäiviä töissä ollessani.  Nykyäänkään siihen ei liity mitään uskonnollista virettä.  En enää koristele kotiakaan pääsiäisen takia.  En istuta rairuohoa, en maalaa kananmunia enkä osta keltaisia koristeita.  Jos kotona tai mökillä on vielä vanhoja juttuja niin niitä voin hetken aikaa katsella.  Pajunkissoja ja koivunoksia haen maljakkoon, mutta niin teen keväällä pääsiäisestä huolimatta.


Mämmiä ostan yhden tokkosen, se riittää.  Kiva on silti rauhoittua muutamaksi päiväksi.  Ruokaa tulee ostettua enemmän, ettei tarvitse kauppaan mennä.  Kaupoilla ei ole nykyaikana mitään taukoja myynnissä pyhien takia.  

Elämä on joka tavalla maallistunut.  Kirkolle tämä aika on tärkeimpiä juhlapyhiä vuodessa.  He menevät kirkkoon, jotka sitä tarvitsevat, en heitä halveksi.  Me muut vietämme pääsiäistä juhlimalla syöden hyvin ja nauttimalla leppoisista kevätpäivistä.

Vanha kanakoriste saa olla näytillä vähän aikaa.

Ostimme jokusen orvokin mökin kuistin ikkunalle.  Miksei niitä sisälläkin voi jonkun aikaa kasvattaa.  Jos selviävät hengissä niin siirretään sitten ulos.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ajatuksia ja runoja keväästä ja puutarhasta.

Jättitatar

Reseptien avulla kaapin tyhjennystä