keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Näkymiä

 Jokapäiväisiä näkymiä ei aina huomaa, miten ne ilahduttavat.  Kenties sen takia, että ne ovat niin tavallisia.  Monena aamuna mökillä herätessä vilkaisen kuistille ovesta, joka saa näin kesällä olla auki.  Näkymästä huomaa hetkessä minkälainen sää on ulkona.  Valoisa kuistikin on ilo silmilleni.  

Unen höyryisin silmin kampean itseni ylös.  Ulkohuusiin meno on mökillä sellainen matka, jota en niin rakasta.  Kesällä kauniilla ilmalla se vielä menettelee, kun linnut laulavat ja sää on aurinkoinen.  

Seuraava näkymä odottaa kulman takana.  Humalat ovat kasvaneet navetan seinustalle melkein koko seinän matkalta.  Ei niitä raatsi katkoakaan.  Ensi kesänä ne taas alkavat kipuamisensa korkeuksiin.  Huusi on navetan vieressä.
Tuvan portailla pitää aina vilkaista kasvimaalle päin, onko siellä tapahtunut jotain muutoksia.  Ensin ne eivät tunnu kasvavan ollenkaan.  Nyt ne ovat jo niin isoja, että pitää kohta miettiä, koska saadaan uusia perunoita omasta maasta.


Aamutoimet tehtyäni kierrän puutarhan päivän  jatkosuunnitelmia varten.  Onneksi on vara valita mitä teen vai teenkö mitään.  On se aika kesästä, on lepohetkiä, työhetkiä, lukuhetkiä.  Voi vaihtaa tekemisen tai levon välillä ja ihailla kättensä töitä.  Nurmikon ajosta minun ei tarvitse huolehtia.  Ahkera mies on naisen onni.  


2 kommenttia:

  1. Kyllä on kaunista. Tuollaisessa ympäristössä on mukava viettää kesää. Ja parasta on, kuten sanot, että saa itse valita mitä tekee ja milloin. Mukavaa heinäkuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vapaus tehdä tai jättää tekemättä on parasta. Vietän aikaa myös kaupungissa mukavuuksia käyttäen.

      Poista

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.