Syksyllä juurekset ja muut kasvikset ovat edullisia, puhumattakaan metsän sieniherkuista, jotka ovat suorastaan ilmaisia. Tekee mieli kokeilla erilaisia mausteita, uusia makuja ja uusia ruokia. Kauppojen jakamat reseptivihkoset antavat siihen mahdollisuuden.
Pirkan K-ruokalehden ja Yhteishyvän ruokaliite saivat minutkin kokeilemaan reseptejä. Punajuuri-vuohenjuustokeitto oli makoisaa.
Eikä mitenkään vaikeaa tehdä. Söin sitä keitetyn kananmunan ja raejuuston kanssa pinaattikeiton tapaan.
En yleensä pidä makeahkosta ruuasta, mutta tähän hunajan makeus sopi. Ei sitä niin paljon tarvitse laittaa, mitä reseptissä lukee.
Sienipiirakkakin onnistui. Laitoin kantarelleja herkkusienien sijaan ja unohdin ostaa rahkaa, joten korvasin rahkan maustamattomalla jugurtilla. Piirakka oli sen verran iso, että siitä riittää syömistä muuksikin kerraksi, pakastin loput.
Annokseksi riittää aika pieni pala, siinä on aika paljon kaloreita ja energiaa. Ihan ruuaksi se käy, kun siinä on riisiäkin lisäksi.
Taikina oli aika pehmeätä, jäähdytys välillä on ehdoton, muuten ei saa kaulittua.
Pekoni-palsternakkavuoka syötiin sunnuntairuokana, lisäksi uunilohi pekonilla kuorrutettuna. Ensinnäkin timjami tuoreena oli uusi kokeilu. Se ei ole niin vahva maku, että se maistuisi liikaa. Pekonin käyttö kalan kanssa oli myös uutta.Palsternakka teki vuuasta kenties liian makeaa, mutta onneksi kalaan ropsahti vähän enemmän suolaa, joka tasapainotti makua. Kaikkea ei jaksettu yhtenä päivänä syödä, jäi seuraavaksi päiväksi ainakin perunavuokaa. Lohi kyllä menee voileivän päällä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.