Olen vain aikaisemmin ihastellut lehtien sivuilta, miten voi tehdä myös kotona erilaisia hilloja ja marmelaadeja. Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa omena-appelsiini marmelaadia, jonka ohjeen löysin netistä.
https://www.dansukker.fi/fi/resepteja/appelsiini-omenamarmeladi-.aspx
Laitoin puolet enemmän aineita. En niitä mitannut, mutta suurinpiirtein kilo kaikkia. Helppoa oli, vain hiukan vaivaa, kun appelsiineista piti poistaa kaikki valkoinen ja omenista kuoret ja siemenkodat.
Muitakin hyviä yhdistelmiä voi olla paljonkin, kun vain lähtee kokeilemaan.
https://kotiliesi.fi/ruoka/hilloja-ja-muita-herkkuja-kesan-antimista/
Kuningatarhillo taitaa olla vanhempi suosikki. Mustikka-vadelmahillo.
Kaikenlaisia hedelmiä voi sekoittaa mielenkiinnon mukaan. Köyhän miehen lakkahilloon sekoitetaan porkkanoita ja karviaisia.
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/45961/k%C3%B6yh%C3%A4n%20miehen%20lakkahillo/
Hilloja ja marmeladeja tehdään niistä aineksista mitä on. Ne antavat makua puuroihin ja paahtoleivän päälle. Pakastemarjojen sijaan niistä voi tehdä hillopiirakoita. Hilloa voisi laittaa muffinssien sisään, antamaan eksoottista makua.
Eksotiikkaa lähdin hakemaan myös Joensuusta.
Eksoottisia tai ainakin isompia kasveja voi ihailla Joensuun Botaniassa. Kohde ei vastannut ihan sitä, mitä odotin. Kasvit olivat isoja ja vähän ahdingossakin tilan suhteen.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.