Arkiruokaan ei useinkaan montaa ainesta tarvita. Peruna on meillä perusruokaa. Sitä on useita kertoja viikossa muodossa jos toisessa. Se on halpaa, se on täyttävää ja muuta ei tarvita. Siitä voi varioida montaa eri ruokaa. Meillä sitä on useimmiten pöydässä keitettynä, muusina ja laatikoina sekä keitoissa. Kerran viikossa ranskalaisina.
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/177315/PERINTEINEN%20TILLILIHA/
Minä tein vain puoli annosta, kun en ollut sitä itse maistanut aiemmin. Hyvää siitä tuli ja kaikki meni. Omia mausteita voi lisätä jos siltä tuntuu. Minäkin raastoin mukaan vähän piparjuurta.
Viikonloppuna tuli tehtyä tuhti annos perunasosetta. Siitä riitti vielä maanantain jämäruokapäivälle. Söin muusin pakasteesta otetun Talonpoikapadan kanssa. Se oli tehtynä kuivapussiseoksesta. Siinä oli jauhelihaa mukana.
Koitan laittaa lautaselle kevyttäkin mukaan.
Huomenna siirrytään taas keitettyyn perunaan murukastikkeen kanssa. Kenties seuraavana päivänä voisi olla paistettuja perunoita.
On ollut aika perunavoittoinen viikko. Rakastan myös pastaa kaikissa muodoissa ja riisiä. Niitä teen harvemmin, varsinkin silloin, kun olen yksin kotona tai kumppanilla on jotain muuta ruokaa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.