Kasvit vaativat vettä jä lämpöä

 Pientä kehitystä kasvimaalla on havaittavissa.  Ei kaikki tehty ole ollut turhaa.  Sipulinvarsissa, pensaspavuissa ja pensastomaatissa on nähtävissä kehitystä.  Kuivuus on vähän vaivannut, onneksi juuri äsken sataa ropsautti pari pilvellistä.  

Ei ole kivaa jos kasvimaa kuivuu.  Mökillä ei ole vesijohtoa ja kastelu hoidetaan sadevedellä.  Kaivo tietysti on, mutta lämmin sadevesi on parempaa kasveille.  Täällä on ollut myös erittäin tuulista.  Ei ole ollut yhtään hellepäivää vaikka muualla Suomessa niitä on näkynyt.Jos olen mökillä huoleni on pärjäävätkö kukkani kaupungissa ja taas toisin päin.  Ollessani kaupungissa mietin kuivuvatko kasvini mökillä.  
Olen monet vuodet kasvattanut pensaspapuja.  Nyt nekin ovat päässeet alkuun.  Pavut ovat hyvä lisä keittoihin ja wokkeihin.  

Niitä tulee monta pakastettavaa pussillista pienestäkin maasta.  Niitä täytyy koota monta kertaa, kun ne täytyy noukkia aika lituskaisina.Kun kaikki pääsevät hyvään kasvuun, eivät ne tarvitse joka päivä vettä.  Kukkia en niin kastelekaan, varsinkaan perennoita.  Marjapensaatkin kasvavat hyvin ilman kastelua.  Omenoista minun on turha haaveilla, kun rusakot tuhosivat puut.  Onneksi kaupungissa on pari puuta, joista toivottavasti saan satoa.

Marjaomenapensas teki valtavasti kukkia.  Ne hedelmät eivät ole syötäviä.  En tiedä syökö niitä edes linnut vai ovatko myrkyllisiä.


Lapinvuokko yllätti.  Niitä on ollut pari kukkaa.  Nyt niitä oli vähän enemmän.  Ehkä ne leviävät samoin kuin valkovuokko.


Tämä talvi oli hyvä alppiruusulle.  Lumi suojasi ja keväällä oli tarpeeksi kosteutta.  Kukinta on aika hieno.  


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ajatuksia ja runoja keväästä ja puutarhasta.

Jättitatar

Reseptien avulla kaapin tyhjennystä