Kodin kohennusta

 Ulkoilun ja muun puuhan lomassa tulee tarkasteltua kodin tilaa talvella.  Ainahan sieltä löytyy jotain kohennettavaa.  Vanha pesukone tuli tiensä päähän.  Se kesti yllättävän kauan.  pesutulos ei enää oikein ollut asianmukainen ja muutaman vuoden harkinnan jälkeen ostettiin uusi.  Kaikki tavarat pitäisi käyttää loppuun.  Pyykinpesukone taitaa olla meillä kolmen koneen joukossa tarpeellisemmista.  Muut ovat liesi ja kahviautomaatti jos televisiota ja tietokonetta ei oteta lukuun.  


Kun pesukone oli saatu paikoilleen, alkoi allaskaappi näyttää kulahtaneelta.  Tuttu tunne varmaan monelle.  On vaikea löytää ihan samanlaista ja tulimme siihen tulokseen, että uusitaan vaan kaapin osuus.  Ovet olivat suhteellisen hyvän näköisiä ja tämä uudistus tulikin halvemmaksi.  Kaappi tehtiin mäntypuu levyistä.  Levyt käsiteltiin pellavaöljyllä.  En tiedä kuinka kestävä ratkaisu on, mutta kokeillaan.  Allas on vessassa, joten se ei ole kovin kostea paikka.

Hinnaksi tuli 36€.  Allaskaappeja on monen hintaisia, mutta en usko tämän halvempia löytyvän. Emme uusi kovin usein mitään jos tämä kestää 10 vuotta niin olen tyytyväinen.


Koronan takia monessa muussakin huushollissa on kohennettu kotia ja remonttitarvikemyymälät ovat saaneet tuloa.  Meistä nyt eivät kovin paljon.  Tänä talvena on tapetoitu ja maalattu keittiön seinät.  
Uusia huonekaluja ja muita sisustustavaraa ei ole ostettu kuin pari mattoa.  Käytettyjä huonekaluja saa niin edullisesti monesta paikasta.  

Pian alkavat  saada kohennusta sisäkukat. Mullan vaihtoa ja uusien sisäkukkien ostoa.  Jostakin syystä jotkut eivät ole kestäneet minun käsittelyäni.  Siemenkatalogia olen myös katsellut.  Kävimme mökillä vähän katselemassa ja suunnitelmat mökin puutarhan kanssa ovat jo aluillaan.  Rusakot siellä ovat katsastaneet kaikki pensaat.  Eivät onneksi ole tehneet kovin pahojaan.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ajatuksia ja runoja keväästä ja puutarhasta.

Jättitatar

Reseptien avulla kaapin tyhjennystä