Reseptien avulla kaapin tyhjennystä

 Mitä ihmettä taas teen kuivakaappiin kertyneille pussukoille?  Ei tarvitse olla kuin puoli vuotta, kun kaappiin on kertynyt hyllyjen täydeltä kokeilujen tuloksena pussin pohjia ja täysiäkin paketteja: jauhoja, ryynejä ja siemeniä.

Löysin onneksi kirjastosta reseptikirjan, josta löytyi pari kivaa ohjetta.  Netistä löytyi yksi ohje, johon löysin tarvikkeet hyllyn kätköistä.  Herkullisin ohje oli jälkiruoka mustikoista.  Mustikoita oli jäänyt vielä pakastimeen.  Siihen jouduin ostamaan vaniljakastiketta.Laitan nykyisin kaikki itsetehdyt jälkiruuat ja kiisselit valmiiksi pieniin purkkeihin.  Niistä ei jää hävikkiä.  Jos ne laittaa yhteen isompaan astiaan, varsinkin kiisselit ja marjapuurot, pohjalle jää aina vähän kuivumaan.  Varsinkin, kun syöjiä on vähän.
Reseptikirja on Painonvartijoiden kirja.  Siitä voi löytää ohjeita nekin, joiden ei tarvitse joka suupalaa mitata.


Siitä löysin banaanimuffineitten reseptinkin.  Karppisokeria oli jäänyt kaappiin ja ruskeaa sokeria, jonka olin ostanut vahingossa. Banaaneista tuli lisämakeutusta.  Hyvin ne nousivat.

Kaikkea ei pitäisi ostaa jos ei pysty hyödyntämään jatkossa.  Montaa tuotetta pystyy korvaamaan jollakin mitä jo on kotona.  
Siemenpussit sain häivytettyä, kun löysin ohjeen siemenleivän tekemiseksi. Ohje oli helppo ja leipä ei heti murentunut käsissä.

K-kaupan ohjeella tein.Vehnäjauhot  kuluvat normaalileivonnassa.  Niiden vanhenemisesta ei ole pelkoa.  Vielä minulla on säilössä maissijauhoa, kookosjauhetta ja mantelijauhoa.  Kai niillekin joku käyttökohde vielä löytyy.  Kaikenlaisia uusia pusseja tuli vähähiilihydraattisen kokeilun vuoksi.

Mantelijauhoista tehdyt leivät eivät oikein maistuneet minulle.  Ei voi tietää ennen kuin kokeilee.  Kyllä ruisleipä mantelileivän voittaa maussa.  Ainoastaan siemenistä tehdyt leivät maistuvat suussani hyvältä.  Niissä on kunnon purutuntuma.

En ole kovin uuttera sämpylöiden leipoja.  Niihin voisi upottaa hiutaleet jos puuro ei oikein innosta.  Puuroakin voi tehdä etukäteen parin aamun edestä.  Niitä voi lämmittää mikrossa.


Tänään vielä hyödynnän ylähyllylle jääneen tomaattisäilykkeen. Samaisesta kirjasta löysin Bolognese kastikkeen ohjeen.  Jauhelihaa ja kasviksia, syödään spagetin kanssa.

Ylähyllyt ovat lyhyelle ihmiselle osaksi huono ja osaksi hyvä juttu.  Sinne kätketään milloin mitäkin. Hyvä juttu on, että joutuu kiipeilemään jakkaralle saadakseen ne sieltä.  Kaappien tyhjennyksessä tulee suoritettua liikuntaakin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ajatuksia ja runoja keväästä ja puutarhasta.

Jättitatar