sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Kotimaan matkailua

 Joku filosofi on aikanaan sanonut lauseen:  Kuljeskele väkijoukoissa, jotta yksinäisyys sinulle jälleen maistuisi.  Olen sen filosofian kannalla.  En pidä oikeastaan väenpaljoudesta, mutta sitä on pakko välillä sietää jos haluaa nähdä jotain.  Teimme parin päivä reissun Kuopioon, joka onkin aivan ihastuttava kaupunki.  Keskustassa on paljon puistoja ja kävelyteitä.  Tietenkin Kallavesi ja muu vesistö ympäröi kaupunkia.  Tämänkin huvimajan bongasin hotellin lähistöltä.
Näissä kuvissa ei paljon ihmisiä näy, ne ovatkin otettu illalla.  Aamupäivällä oli ihmisiä liikkeellä torilla ja koko kaupungissa.  Tuntui, että suomalaiset pyörivät innolla kotimaan maisemissa.  Varsinkin ulkona, koska siellä on miellyttävämpää, kun ei niin tarvitse pitää maskeja.  Muuten on ollut kesä helteinen, mutta meille sattui kesän kylmin päivä Kallavesiristeilyllä.  Kaikki mukana olevat vaatteet olivat päällä, silti tunsin vähän vilua.  Kansipaikat oli vain ostettuna.


Kauniina kesäpäivänä olisi ollut varmaan mukavampaa.  Kun vielä musiikiksi oli valittu englanninkielistä jumputusta, niin kokemus jäi vähän miinuksen puolelle.

Puijon tornissa tuli käytyä ja Tahko kierrettyä, autolla.  


Tahkolle oli paljon rakennettu uutta.  Vielä siellä ei olla suurten keskusten tasolla, mutta yritetään ainakin.  Joka paikkaan tuntui riittävän asiakkaita.  
Yövyimme Scandicin hotellissa Satamatiellä.  Olimme tyytyväisiä, koska huoneissa oli hyvä ilmastointi.  Muukin palvelu toimi hyvin.  Ympäristö on ainakin liikkujan ja luonnon ihailijan kannalta hieno.


Medihelin kopteri yöpyi kumpanakin yönä ikkunamme alla.2 kommenttia:

  1. Tuttuja maisemia. Tuli asuttua pari vuotta Vänärin lähellä ja lenkkeiltyä siellä ahkerasti. Olen tuossakin huvimajassa istuskellut hetken jos toisenkin katselemassa järvelle. Samoin Tuomiokirkon edustan istutukset minulla oli tapana tutkia joka kesä. Kävittekö kiertelemässä Kuopion puistoja (esim. Valkeisenlampi tai Hapelähteen puisto)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei käyty,oli liian vähän aikaa.Pari päivää vain oltiin, eikä siitä oikein nauti jos kovalla kiireellä käy paikkoja läpi.

      Poista

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.