sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

Kesä kukkii

 Rivitalon takapihallakin kukat kukoistavat.  Ruusu (ehkä Valamon ruusu) ja kärhö loistavat kukkineen aurinkoisessa säässä.  Kuuma ilma ei ole niitä kovin kiduttanut.  En ole niitä kastellutkaan.  Ruusu on kova tekemään taimia ympäri nurmikkoa.  Taimia putkahtelee milloin minnekin.  aika pitkällekin pääkasvista.  Niitä leikkurilla ajellaan, joten ei niistä sen enempää haittaa ole.  Eteläpuolinen piha asettaa kuumana kesänä hankaluuksia kasveille, jotka eivät kestä aurinkoa.  Niitä on turha sinne istuttaakaan.

Paljon kaikenlaisia kukkia olen yrittänyt pihassa kasvattaa, mutta perinteiset kukat viihtyvät parhaiten.  Nyt ole löytänyt muutaman perennan, jotka tuntuvat viihtyvän kuumassa.  Malvikki on yksi niistä.  Se ei vielä kuki tällä hetkellä.

 Terassihortensia kestää ihmeen hyvin lämpöä, sitä tulee kyllä kasteltuakin.  Pelargonia ja samettikukka kestävät myös hyvin.  

Perhosista pitävänä haluaisin paljon sellaisia kukkia pihaani, jotka kiehtovat niitä.  Usein ne ovat vaatimattomia medenantajia, kuten oregano.  Jalostetut kukat eivät niitä oikein kiinnosta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.