Vaikka en jouluihminen olekaan koristelun suhteen, niin joulun lähestyessä alkaa tulla tunne ja halu leipoa jotain. Leivon kakkuja ja piirakoita ympäri vuoden aika usein, mutta pullan leipominen on jotenkin niin työlästä. Siihen täytyy oikein suunnitella aika ja päivä. Tänään se sitten oli. Yleensä leivon ulkomuistista reseptejä paljon vilkuilematta, nyt tein oikein tismalleen reseptin mukaan. Ostan yleensä jotain halpoja puolikarkeita vehnäjauhoja, nyt satsasin enemmän ja ostin AnniHelenaa. Vielä reseptiäkin seurasin pussin kyljestä. Muuten taikina oli aika lailla samanlainen kuin omanikin, voita oli vähemmän ja käytin tuorehiivaa yhden palan. Makoisia olivat.
Reseptissä oli erilaiset täytteet, hyvin se silti kävi kanelikierteisiini ja uutuutena kokeilin rahkapitkoa. Laitoin väliin lakkarahkaa. Hyvin rahka pysyi sisällä.
Joulua voi lähestyä vähän hitaammin askelin. Enempää en tänään sitten viitsinytkään. Laitoin kahvia tulemaan ja nautin tuoreesta pullasta. Valmistelu joulua varten taitaa olla enemmän minun juttuni kuin itse joulu.
Kahvi vahvana ja pulla tuoreena, ei muuta tarvita nautintoon.
Jouluasetelma hyllyllä riittää joulukoristeluksi.
UUnituore pulla ja kahvia, nam!
VastaaPoista