Vanhojen reseptien muutoksilla saa taas uudelta maistuvia leivonnaisia. Usein se käy ihan sattumalta, kun tekee jotain vahingossa erilailla tai suoraan sanottuna väärin. Ryhdyin muutama päivä sitten kakun leivontaan. Tarkoituksena oli tehdä tumma tiikerikakku. Alku vain ei mennyt ihan oikein. Voi on jääkaapista otettuna niin kovaa, ettei sitä saa vaivattua millään lailla. En jaksanut odottaa pehmenemistä vaan laitoin voin mikroon. Se oli siellä vähän liian kauan ja voi oli jo ihan sulaa. Vatkasin siihen silti sokerit mukaan ja kananmunat, jauhot, leivinjauheen ja vehnäjauhot sekä kaakojauheen.. Siitä tulikin yllättävän pehmeä ja makoisa kakku. Useimmiten teen kaksivärisen, nyt siis tumman.
Olen reseptiä muutellut aikaisemminkin. Vanhassa kirjassa oli määrinä grammoja ja muutin ne desilitroiksi, paitsi voin.
200 g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
kaakaojauhoja
1 dl maitoa
Tänään tein Kasvis-juustopiirakan. Pohjaksi käytin jostain lehdestä bongattua reseptiä vähän muutellen. Kasviksina käytin kaikenlaista, mitä löytyi jääkaapista. Porkkanaa, pieni purjo, pensaspapuja, pala paprikaa, kolme minitomaattia ja suolakurkkua. Paistoin vihanneksia pannulla jonkun aikaa ja lisäsin siihen kermaa ja maustoin suolalla, lipstikalla ja mustapippurilla
Pohja
250 g voita
1 dl perunamuusijauhetta
1 dl ohrajuhoja
3 dl vehnäjauhoja
Pohja oli vähän aikaa jähmettymässä jääkaapissa. Piirakka oli uunissa puoli tuntia
Mielelläni leipoisin joskus jotain kaunista, mutta siihen eivät taidot aina riitä. Toisten leipomisista on kiva ottaa kuvia. Synntärikakku, jota sain kyllä maistaa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.