Kuinka ollakkaan, jouluruokia tuli tehtyä liikaa. Vaikka etukäteen vannotin itselleni etten tekisi näin. Pikkuhiljaa ruokia tehdessä niitä kertyi pakastimeen ja jääkaappiin paljon. Piti muka ajatella, ettei pöytä ole tyhjänä sukuvieraille. Eihän kukaan syö paljon kaikkea vaan vähän joka kipasta.
Ensimmäisenä käsittelyyn pääsi riisipuuro. Viktorian jäkiruokaa tein pari annsota, puuron joukkoon kermavaahtoa, sokeria vähän sekä vaniljasokeria. Puurosta tein myös räiskäleitä. Lisäsin puuron joukkoon maitoa, pari kananmunaa, jauhoja ja hyppysellisen suolaa. Ihan hyviä niistä tuli, syötiin hillon kanssa. Tosin niitäkin tuli liian monta, hohhoijaa.
Sienikastiketta jäi n. 2 dl. Tein siitä piirakan. Valmista piirakkataikinaa kaupasta ja kastikkeen joukkoon laitoin vähän rosollia ja persiljaa, päälle juustoraastetta.
Lehtitaikinasta tein pasteijoita, joiden sisältö koostui kinkusta, aladopista ja sulatesinihomejuustosta.
Jouluruuat ovat hyviä, mutta ei niitä peräkkäisinä päivinä halua nauttia, kuin muutaman päivän. Muistaisinkohan nämä jutut ensi vuonna.
juu näin se on.mutta kaikki on jatkojalostettava.onneksi on pakastin ja kun työt alkavae on syöjiäkin taas 4lisää päivittäin.ei ne jatkojalostetutkaan kauan ole pakastimessa.ensi jouluna varottava kun jää eläkkeelle,ukko ei meinaan syö muuta jouluruokaa kun kinkkua.
VastaaPoistaOlet aivan oikeassa, kaikki ruoka pitää käyttää loppuun. Syöjiä jos on monta niin ei ole ongelmaa. Meitä on vain kaksi vanhaa varista, joista toiselle ei kelpaa kaikki.
Poista