Itsenäisyyspäivä ja karjalanpiirakoiden leivonta. Aloitin kotoilun sillä, mitä viime kirjoituksessa suunnittelin. Ohjeet eivät ole aina niin saletteja, etteikö niitä voisi muutella. Ohjeessa pyydettiin laittamaan vettä taikinaan 2 dl, mikä heti tuntui aika pieneltä, kun jauhoja tuli yli 6 dl. Lisäsin ainakin 1,5 dl. Riisipuuroa kehoitettiin keittämään 2 l maitoa + 5 dl vettä. Puuroa jäi yli melkein litra. En tiedä teinkö jotain väärin.
Leipominen oli vähän hapuilevaa. Taikina tuntui ihan hyvältä kaulita. Piirakkapulikkaa minulla ei ole ja kaulin tuntui vähän isolta. Jos nyt oikein innostun, niin pulikka kannattaisi ostaa. Piirakan muotokin oli vähän hakemisessa. Eikä se ole mikään ihme. Viimeisestä kokeilusta on aikaa roppakaupalla. Äitini oli nopea ja taitava piirakan tekijä. Olisi pitänyt olla tarkempi ohjeiden säilyttäjä.
Paistamisen jälkeen piirakat tuntuivat vähän kovilta. Pehmenivät vähän, kun käytin äitini tekemää kikkaa. Kastelin piirakat voi-maitoseokseen ja jätin piirakat liinan alle joksikin aikaa. Ohjeessa piirakat vain voideltiin voilla.
Itsenäisyyspäiväksi satoi onneksi lunta, tuli heti valoisampaa. Pieni pakkanen teki sään raikkammaksi. Leivonnan jälkeen annos raikasta ilmaa teki hyvää.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.