Lahjaksi saatu piirakkakirja houkutti tarttumaan kauhan varteen, Yksi ohje on vasta kokeiltu, mutta jatkoa seuraa. Syksy on muutenkin uuniruokien aikaa. Miten hyvältä maistuvatkaan padat ja piirakat, laatikot ja paistikastikkeet. Kasviksia voi käyttää tuoreena ja mukana piirakoiden ja laatikoiden teossa.
Kaalilaatikko on yksi rakkaista laatikkoruuista, josta olen pitänyt lapsesta saakka.
Kaalikaatikko
1 kg kaalia paloitellaan ja keitetään suolatussa vedessä pehmeäksi. ½ kg jauhelihaa ja yksi sipuli paistetaan pannussa kypsäksi. Maustetaan mustapippurilla ja suolalla. Sekoitetaan kaalisilppu, jauheliha ja kourallinen n. 1 dl puuroriisiä. Pieneen vesitilkkaan liotettu lihaliemikuutio tai vastaava määrä suolaa sekä iso ruokalusikallinen meiramia. 7-8 dl maitoa ja kananmuna. Paistetaan alle 200 asteen lämmössä 2,5 tuntia.
Laatikon voi pakastaa. Kaalilaatikon maku vain paranee seuraavaksi päiväksi.
Hernekeittoa olen keittänyt pakastimeen monta litraa. Ruuanlaitto ja leipominen itse ovat parhaita tapoja rahan säästämiseksi. Säästämisen lisäksi se on hauskaa.
Hyvän ruoan olet tehnyt. Kaalilaatikko kuuluu minunkin suosikkiruokiini. Mukavaa viikkoa sinulle!
VastaaPoista