Maltillinen joulu

 Ensimmäinen jouluun viittaava koriste on nostettu esille.  Laitoin vanhat palkintopokaalit kynttilänjaloiksi.  En ole varma miten ne kestävät kuumuutta ja aika heppoisia ne ovat.  Ainakaan niitä ei voi jättää vahtimatta.  Hiekkaa laitoin sisälle ja tarrat pohjiin.  Parin viikon päästä on pikkujoulu ja silloin aion kokeilla mitä tapahtuu.  En ole jouluhurjastelija ja joulu aloitetaan mielestäni varsinkin kaupoissa liian aikaisin, mutta jollain lailla haluan joulun näkyvän kotonani.


Kausivaloja laitetaan vähän ja muutama joulukoriste, jotka ovat vuosikymmenet olleet samoja.  Ei jouluun tarvita muuta, kuin hyvä ruoka ja parempi mieli, kuten mainoksessakin sanotaan.  Joulun ei tarvitse olla räyhäkästä varustelua.


Marraskuun kaktus alkoi kukintansa.  Se tosin on kukkinut muinakin aikoina, joten siitäkään ei voi olla varma mikä aika on kyseessä.  Tänä vuonna en taida ostaa amaryllistä.  Joku muu pieni kukkiva kukka voisi tulla kysymykseen, ehkä tulilatva.  Jouluna voi käyttää harkintaa siitä, mikä on tärkeää itselle.  Ketään muuta ei tarvitse miellyttää.  

Lahjojen osto on myös asia, jota olen miettinyt.  Mitä järkeä on viedä tutuille samat asiat kuin saa itse.  Pienet lahjat perillisille on ihan ok.
Lunta aina odotetaan jouluksi.  Lumen tulo Satakuntaan on ollut jo monta vuotta vähäistä.  Tähän mennessä ei ole ensilumikaan vielä satanut.  

Pihlaja ei marjoja tehnyt näillä nurkilla.  Tietääkö se sitä että lunta tulee paljon vai toisinpäin.  Vanhat uskomukset eivät enää pidä paikkaansa.  Ajanlasku on vielä mallillaan ja joulu tulee, kun on sen aika.

Luin Vuoden merkkipäivät (Toimittanut Jouni Kallioniemi) kirjasta, että "joulukuuta on vanhaan aikaan nimitetty talvikuuksi.  Joulukuun nimi on vakiintunut vasta, kun joulua on alettu viettää yhtenä tärkeimmistä juhlista."

Joulusta on tullut kaupallinen, jonka tarkoitus on myydä ihmisille paljon tavaroita, joita he eivät tarvitse.  Olen itsekin siihen ajoittain sortunut.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jättitatar

Pyhäniemen lomakylä ja Ruovesi

Ajatuksia ja runoja keväästä ja puutarhasta.