Kohti uutta vuotta

 Joulu tuli, oli ja meni.  Ihan mukavakin oli ja syötiin liikaa.  Kaikkein paras lahja oli, kun jälkipolvi vietti aikaa joulupäivänä meidän kanssamme. syötiin ja hassuteltiin.  Ruokaa tietysti jäi syötäväksi moneksi päiväksi sen jälkeen.  Paljon ei heitetty menemään, kinkku oli niin hyvää, että se syötiin kokonaan.  Yhden piirakan tein ja sekin maistui.  Alkaakin olla hyvä taito käyttää kaikki ruoka jollain tavalla.  Niihin on tullut paljon ohjeita.  Minäkin paistoin pannulla viimeiset rosollit voissa, lisäsin vain yhden sipulin ja suolaa.  Martat antaa ohjeistusta miten jouluruuat voi hyödyntää.

https://www.martat.fi/marttakoulu/joulu/jouluruoka/herkkuja-jouluruokien-tahteista/

Pakastettuna on vielä laatikoita ja kakkua.  Siellä ne säilyvät jonkun aikaa, paitsi kakut.  Ne tulee meillä käytettyä hyvin nopeasti.  Tänään oli silti pakko päästä leipomaan. Paistoin persikkapiirakan säilykkeestä.


Näin aikuisena pitkään eläneenä joulu ei oikein ole muuta, kuin hyvän ruuan kanssa vietettävää aikaa.  Saturnalia viettivät jo muinoin roomalaiset samaan aikaan , kuin joulua nyt.  Se ei ollut kristillinen tapahtuma.  Kaikki tietysti viettävät joulunsa niin kuin haluavat.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Saturnalia


Vielä roikkuvat koristeet, ei kuusen oksilla, koska meille ei kuusi mahdu.  Niitä on ripustettu vähän joka paikkaan.   Ne riisutaan uuden vuoden juhlinnan jälkeen.  Jotkut koristelevat jo lokakuussa ja antavat koristeiden olla ties kuinka pitkään.  Kyllä arki saa tulla jo heti vuoden alussa tai viimeistään loppiaisen jälkeen.

Minä pidän arjesta.  Arjen voi rakentaa omien harrastusten mukaan.  Kunhan vain tuo korona helpottaisi.  Saisi lopettaa maskin pitämisen, pääsisi uimahalliin, jumppasalille ja muihin harrastuksiin.  Siinä on toiveita uudelle vuodelle.  Lupauksia en anna.  

Pori antoi kansalaisilleen valon rakennuksiin.  Pori ei järjestä uuden vuoden ilotulituksia, mitkä ovatkin mielestäni rahan tuhlausta.  

Kommentit

 1. Kauniita kuvia. Onpa kiva kuulla, että olet Porista. Juuri viime viikolla kävimme siellä. Asutaan nyt Raumalla, eli matkaa Poriin on vain noin 50 km. Ihanaa Uutta Vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää Uutta Vuotta Raumalle. Olin lukevinani, että Raumallakin järjestetään jotain valotapahtumaa.

   Poista
 2. Ruokaa me emme myöskään tuhlaa juurikaan koskaan. Kinkkua meillä ei ollutkaan savustettu 7 kg kalkkuna oli ja siitä kyllä jäi mutta olen tehnyt yhden pitsan ja nyt kolmen lihan hernekeiton. Pari pientä pussia meni enään pakkaseen ja ne käytän piiraiden päällä. Samoin kylmäsavulohta pakastin hieman, loput kaikki ruuista syötiin. Meillä ei ole tällaista perinteistä laatikoiden joulua ollenkaan ollut 24 vuoteen . Joulukuuset on vielä molemmat loppiaiseen. Siitä sitten taas muihin kevään koristeluihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet oikealla asialla. Minulla on vielä hiukan opeteltavaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ajatuksia ja runoja keväästä ja puutarhasta.

Jättitatar

Mullan vaihto ja uusi kukka, kliivia