Sain jokavuotisen operaation alulle. Mullan vaihto on alku keväälle ja aina minun täytyy ostaa uusi kokeiltava kasvi. Yhden uuden kukan ostin. Voi olla, että sekin tuli meille vain saattohoitoon. Tämän kertaisen kukan nimi on kliivia, Clivia miniata. Kodin kukoistavat kasvit-kirjan mukaan hoito kliivialle: "Kukkiakseen punasarja tarvitsee elokuusta lokakuulle kestävän kylmäkäsittelyn" ja"Kesällä normaali huoneenlämpö on sopiva. Voit myös viedä kasvin ulos ja antaa sen olla siellä pakkasten tuloon saakka. Ulos siirretyn kasvin kylmäkäsittely hoituu usein itsestään." Jos näin on niin tämä kukka on kuin minulle tehty. Kasvia pitää kastella talven lepoaikana harvoin ja niukasti.
Keittiössäni ei ole valmiiksi leivinlautaa niin kuin monella muulla. Olen aina sitä vähän kaivannut, kun tilaakin on aika vähän, pöytä pitää tyhjentää muusta kamasta. Nyt sen sain. Katselin ensin tarjontaa netissä. Eivät ne kovin kalliita olleet, 40-50 € halvimmat. Meillä se tehtiin sitten kotona koivuvanerista. Levy maksoi Puuilossa 24 €. Toki se oli liian iso. Puolet sahattiin pois jotain myöhempää käyttöä varten. Leivinlaudan hyvä koko on 60cm*80 cm Reunoiksi ostettiin Prisma raudasta lista. Erikeperiä ja pieniä nauloja. Tekoon meni mieheltä runsas tunti. Tänään otin sen ensimmäistä kertaa kayttöön. Hyvältä ajatukselta sen tekeminen tuntuisi olevan. Jauhot vain laudalle ja leipomaan. Tein nyt rahkavoitaikinan ja pyöräytin siitä hyrriä. Säilytyksen paikkaa mietin kotvan aikaa. Ei se kovin paljon tilaa vie vaatekaapissa seinän vieressä. Kinkku ja jauhelihatäytteisiä hyrrät ovat, rasvaisia ja ravitsevia. Kovin montaa ei peräkkäin kannata syödä jos pelkää lihomist
Kommentit
Lähetä kommentti
Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.