Mullan vaihto ja uusi kukka, kliivia

Sain jokavuotisen operaation alulle. Mullan vaihto on alku keväälle ja aina minun täytyy ostaa uusi kokeiltava kasvi.  Yhden uuden kukan ostin.  Voi olla, että sekin tuli meille vain saattohoitoon.  Tämän kertaisen kukan nimi on kliivia, Clivia miniata.  Kodin kukoistavat kasvit-kirjan mukaan hoito kliivialle: "Kukkiakseen punasarja tarvitsee elokuusta lokakuulle kestävän kylmäkäsittelyn" ja"Kesällä normaali huoneenlämpö on sopiva.  Voit myös viedä kasvin ulos ja antaa sen olla siellä pakkasten tuloon saakka.  Ulos siirretyn kasvin kylmäkäsittely hoituu usein itsestään."  Jos näin on niin tämä kukka on kuin minulle tehty.  Kasvia pitää kastella talven lepoaikana harvoin ja niukasti.
 
Siinä se on.  Hieno on nuppu.  Aukeamista odottelen.  Talven jäljiltä kukkapöydässäni on pari santpauliaa, joulukaktus ja appelsiinipuu.  Vielä lisäksi joulun edellä ostettu orkidea, jota en ole saanut hengiltä, se on positiivista.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.

Kevät kutkuttaa

  Kevät alkaa kutkuttaa takaraivossa.  Suunnittelua, arviointia ja vähän ostettunakin.  Sitähän tämä harrastelijan touhu on talvella.  Kohta...