Kesä vilkuttaa

Muutaman päivän saimme nauttia kesän lämmöstä ennen sateita.  Kukkia alkoi ilmestyä joka penkkiin, istutettuina ja kasvaen.  Perennatkin oikein odottivat kesän lähtölaukausta.  Nyt voisi sitten pysyä lämpimän puolella pari kolme kuukautta, aina välillä pientä vesisadetta antaen.  Kesä käy aina hiukan vierailulla ja vilkuttaa mennessään piiloon.

 Kivikkokasvit kukkivat vähän myöhemmin tänä vuonna.Laitoin auringonkukat tanä vuonna lavaan.  Ei ole paljon eroa purkkeihin etukäteen istutetuilla ja suoraan maahan istutetuilla.  Suoraan maahan istutetut saivat kasvussa kiinni viikossa.  Turhan taajaan nämä tulivat, kun niiden pitäisi olla jättiauringonkukkia. Ainakin kasvupaikka on lämmin ja aurinkoinen.

 Voikukat kasvavat kauniina rintamana heinäpellossa.  Mahtaako lehmät saada mahanpuruja kukista.  Pellolle ajetaan ehkä rikkaruohomyrkkyä.  

Marketta on kestävä ja kaunis kukka.Kevätvuohenjuuri nousee joka kevät yhtä uljaana koristamaan kukkapenkkiäni. 

Kirsikkapuu ja omenapuut kukkivat viimein.  Omenasato on mysteeri.  Kukkivien puiden ylle satoi parina päivänä sadekuuro.  Mitä se teki kukinnalle, terälehdet putosivat lumena maahan. 

Kommentit