Kärsivällisyys kannattaa puutarhassa

Ei kannata luovuttaa pitkään aikaan jos kukkaset eivät tunnu kukkivan lainkaan.  Ne voivat olla vailla jotain lannoitetta tai ovat väärällä paikalla.  Joskus kasvienkin kotiutuminen kestää yllättävän kauan.  Yli viisi vuotta on yksi alppiruusuni ollut ilman kukkia ja nyt se innostui kukkimaan.  Vielä se ei ole täydessä kukassa, mutta toivottavasti näen senkin juhannuksena.  Samoin yksi omenapuu on kasvattanut vain oksia, eikä ole kukkinut.  Tänä vuonna se teki ensimmäisen kukan.   Kenties sitä auttoi kukkimaan  kunnon leikkaus.  Saksein oksia aika paljon pois. 

Vanha syreenikin intoutui kukkimaan, kun se alkoi saamaan lisää valoa.  Ränsistynyt vaahtera kaadettiin valon edestä pois.


Toisinaan kärsivällisyys on koetuksella, kun kasvit eivät tee sitä mihin ne on tarkoitettu.  Kukkimaan ja antamaan kasvattajalle iloa.  Silloin on siinä ja tässä ettei ota saksia tai kirvestä esiin.

Kissakin pääsi ihmettelemään puutarhaa ja kukkia.  Se ei taida niiden ulkonäöstä välittää.  Se vain nuuhkii, olisivatko ne syötäviä.Omenamarjapensas tekee jostain syystä kukkia vain pensaan alaosaan.  Siihenkin on varmaan joku niksi, että saa pensaan kokonaan valkoiseksi.


Kommentit

  1. Kärsivällinen on pakko olla puutarhan ja luonnon kanssa touhutessa. Minäkin hätäilijä olen oppinut (ehkä) edes vähän kärsivällisemmäksi. ;)
    Kaunista kukintaa siellä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.