Kevät ja kesä keikkuen tulee

Nyt alkaa olla tekemisen meininki kevättöissä.  Maa on paljastunut lumen alta ja on aika aloittaa kevättyöt todenteolla.  Kevät ja kesä tulee keikkuen, mutta varmasti.
 
 
 
On aika karsia puita ja pensaita, lannoittaa ja ruiskuttaa kevätruiskute puihin ja pensaisiin.  En ole ihan vakuuttunut sen tarpeellisuudesta, mutta uskon asiantuntijoihin ja ruiskuttelen.
 
 
 
Tuntikausia vierähtää helposti puutarhassa kun suunnittelee ja hiljakseen tekee askareita.  Talvisuojat pois, ei kai rusakotkaan enää kajoa puutarhan kasveihin.  Toivottavasti ne jo löytävät ruokaa luonnosta.
 
Siemenperunat jo ostin ja laitoin vielä kellarin pimeyteen.  Niiden hankinnassa pitää olla aikainen, halutuimmat ostetaan nopeasti loppuun.  Siikliä ostin.  Monta vuotta on mennyt ilman perunanistutusta, mutta nyt taas kiinnosti.
 
Aurinkoa ja sadetta vuorotellen toivon kesäsääksi.  Ei kylmiä päiviä ja jäätävää sadetta kesäpäiviksi.  Puutarhurin toivesää on: yöllä sadetta ja päivällä paistetta.  Ei tarvitsisi kuin lannoitetta lisätä ja kerätä satoa loppukesästä..  Ikinä sellainen ei toteudu tai ehkä kerran 50 vuodessa.
 
 

Kommentit

  1. Keväisiä kuvia. Ihanat nuo leskenlehdet. Minä en ole onnistunut näkemään yhtään leskenlehteä. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.