Takapihan kasvit kasvavat

Pieni kasvihuoneeni sai ensimmäiset taimensa.  Kaksi tomaatintainta ja yksi kasvihuonekurkku.  Tarkoitus on vielä lisätä muutama taimi, mutta harjoittelen ensin näillä.  Ne vaativat yllättävän määrän vettä päivässä, 3-4 l tavallisena päivänä ja hellepäivänä tuplasti.  Lannoitusta ei onneksi tarvitse miettiä, kun ostin alustaksi kasvusäkit.  Niistä pitäisi riittää voimaa koko kesäksi.  Sain hyvän vinkin tukemisesta jostain puutarha-artikkelista.  Naru tai nauha kannattaa laittaa istuttaessa taimen alle.
 
Kasvatin ennen tomaattien laittoa samettikukkia siemenistä ja hienosti ovat itäneet ja kasvaneet.  Saan niistä melkein kaikki tarvitsemani kesäkukat. Sinne voi keväällä laittaa vähän aikaisemmin siemeniä itämään kuin avomaalle.  Jotenkin tuntuu, että taimet ovat vahvempia kuin sisällä kasvatetut. Olen ihan tyytyväinen, että sain kasvihuoneen.  Pieni se on, mutta riittävä minun tarpeisiini.  Sisällä en voi kasvattaa mitään, koska huoneisto on liian lämmin siihen tarkoitukseen.
 

 
 
Kevät on ollut kylmä.  Takapihani on suojaisa ja etelään päin, joten lämmintä on piisannut seinustalla.  Syksyllä istuttamani Tarharistikki alkoi kukkia aikaisin.  Kukat ovat pieniä, mutta niitä on runsaasti.  Leviämisestä en tiedä.  Liiat saa aina pois jos paljon leviää.
 
Tarharistikki
 

Kommentit

  1. Tuohan onkin hyvä vinkki, laittaa naru taimen alle! Pitäisi muistaa ensi keväänä :). Kasvusäkit on minullakin kasvihuoneessa. Olen huomannut, että säkeissä taimet viihtyvät parhaiten. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.