Puutarhaan menee rahaa

Keväinen sade antaa kasveille kosteutta ja voimaa lähteä uuteen kasvukauteen.  Muutamassa päivässä viherrys leviää joka paikkaan.  Nurmikko jo vaati leikkausta viikonloppuna.  Viileys alkaa vaihtua yli +10 asteen lämpötiloihin.
 
Puutarhamyymälöissä käy kuhina, kun valmistaudutaan puutarhan, kasvimaiden ja kasvihuoneiden valloittamiseen.  Rahaa puutarhaan sijoittavat käyttävät n. 350€ vuodessa.  Muutamalla luiskahtaa varmaan tuhanteen euroon saakka.  Se on iso summa.  Minulla taitaa mennä n.500€, kun tuli tuo kasvihuonekaappi rakennettua.  Monet uudet ihmiset ovat kiinnostuneet kasvattamaan jotain omia kasviksia tai yrttejä.  En silti lähtisi ostamaan sisälle pieniä kalliita yrttien kasvattamiseen tarkoitettuja laitteita.
 
Kuvahaun tulos haulle help garden laite fiskarsTämä on Fiskarsin tuote
 
Viikonlopun kasviostokseni oli Kanadan hemlokki.  Uusi jäsen mökkipuutarhani pienoisarboretumiin.  Mietintämyssyn alla on kasvihuonekaapin kasvit.  Tällä hetkellä voitolla on ajatus: kaksi tomaatintaimea, kurkku, paprika ja ruukuissa jotain pientä.  Ajatus ja suunnitelmat vaihtuvat päivittäin.
 
 
Valkovuokot kukkivat nyt metsässä ja niitä pääsee ihailemaan ilmaiseksi. 
 

Kommentit