Kevätpuutarhan ilon pilkahdukset

Pienet ilon pilkahdukset saan silmiini, kun näen väriä ja liikettä muuten niin ruskeassa ympäristössä.  Kanukan punaiset oksat ovat mukava näky.  Kunhan se vielä muutaman vuoden kasvaa, niin siitä tulee mainio pihan koristus.
 

Vuorimännyn muhkeat neulaset ovat pörheinä.  Se on kuin vuorenpeikko tukka pystyssä.
 
Linnut ovat heränneet kevätpuuhiin.  aikaisessa on kevät tänä vuonna.  Luulin talvilomalla hiihteleväni keväthangilla, mutta mitä vielä.  Aurinko paistaa ja saan ihailla yli lentäviä kurkia, tilhiparvea, joka vieraili pihan katajissa ja lehtikuusessa.  Se olikin ilmiö, jota en ole aiemmin nähnyt.  Pihlajista marjat ovat loppuneet, kai tilhet syövät muitakin marjoja ja silmuja hengenpitimikseen.
 
 
Mustarastas ja tikka kävivät verottamassa talipötköstä vähän lisäravintoa.  Kaikki varmaan kelpaa jos on nälkä.
 
Talven vaurioita pihakasveissa tarkkailin.  Peurat eivät olleet syöneet puita, vaikka ovat vierailleet läheisellä pellolla usein.  Olin suojannut pienimmät puut ja pensaat.  Hevoskastanja oli jostain syystä vähän haljennut.  Laitoin Cooper- haavasuojaa jos se vähän auttaisi.
 
Suunnitelmat alkoivat taas itää päässäni, kun kiertelin mökkipihaa.  Suunnittelin paikkaa, mihin istuttaisin maa- artisokan mukulat, jotka jo tilasin.
 
Metsäpolkuni kehittely kävi mielessä.  Kiviä löytyy paljon pihan ja metsän reunoilta, niistä voisi tehdä rakennelmia vähän japanilaistyyppistä koristelua.  Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.
 
 

Kommentit