Kevään risusavotta

Kotipihalla en ole vielä aloittanut puiden karsimista tai siivoustyötä.  Ympäristössä sellaiset on aloitettu.  Mielenkiinnolla sitä  seuraan miten työ edistyy ja ympäristöä kaunistetaan.  Peltojen pientareet risuttuvat muutamassa vuodessa.  Suurilla koneilla niistä päästään helposti eroon.  Omalla pihalla on tyydyttävä sahaan ja oksasaksiin.  Isot risukasat nousevat kerralla kuljetusautoihin.Ammattitaitoiset puiden kaatajat karsivat pienessä pihassa olevat puut ensin torsoiksi, ettei tule vahinkoa, kun kaatamaan aletaan.  Nyt sitä on helppo lähteä kaatamaan, kun vielä köydellä avittaa puuta kaatumaan oikeaan suuntaan.

Risuja tulee suurista puista isot kasat.  Ne on pakko kuljettaa pois.  Onneksi on koneet sitä varten.  Taloyhtiö voi teettää tämänkaltaiset työt ulkopuolisilla.  Monesti asukkaat eivät jaksa, pysty tai osaa tehdä puunkaatohommia.  Rahalla siitä selvitään.

Takapihallamme ei ole vielä tapahtunut muuta kuin tulppaanit ovat nousseet pintaan.  Maaliskuu on niille aivan liian aikaista, mutta minkäs teet.


Kommentit

  1. Ihania kevään merkkejä. Meillä on vielä lähes puoli metriä lunta. Oletko huomannut, että blogissani on neljän ihanan puutarhakirjan arvonta? Käyhän kurkkaamassa. Mukavaa viikon jatkoa Pihakuiskaajan puutarhasta.

    VastaaPoista
  2. Onpa teillä jo keväistä! Meillä on vielä reilusti lunta. Meillä suurin osa pihapuista on kaadettu itse, mutta ammattilainen kävi kaatamassa yhden vinon koivun läheltä tontin rajaa. Hauskaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.