Kasvu aluillaan

Seinän vierustan tulppaanit jo oikovat lehtiään lähteäkseen nousemaan kohti taivasta.  Vähän liian aikaisin.  Vielä on tulossa kylmiä päiviä ja pakkasia.  Aina ne ovat silti selvinneet kukintaan saakka.  Siinä on suojainen paikka kasvaa ja kukkia.  Avomaalle kukkapenkkiin istuttamani tulppaanit eivät oikein menesty.  Ne ilmeisesti pitävät lämpimästä suojaisesta paikasta mieluummin kuin tuulien armoilla olevista paikoista.
 
 
Ne saavat nyt vähän lannoitustakin, kun asetimme päälle lintuja varten talipalloja, linnut vierailevat siinä usein.
 
Yksi alkuun lähtenyt kasvi on mango, jonka siemenen laitoin likoamaan tammikuussa.  Pari viikkoa se oli vesilasissa.  Joka päivä vaihdoin veden.  Multaan laittamisesta on kulunut yli neljä viikkoa.  Joka päivä sitä katselin ja aloin jo menettää toivoni itämisestä.  Yhtenä päivänä se sitten vain tupsahti mullan pintaan.  Toivottavasti se jaksaa kasvaa isommaksi, että saisin siitä hetkeksi viherkasvin.  Kaikkea on kiva kokeilla kerran. 
 

Yhden toisen uuden sisäkukankin istutin.  Sen nimeä en tiedä tai en hoksannut katsoa kaupassa tarpeeksi tarkasti.  Kai se nimikin jossain vaiheessa selviää jos hengissä säilyy.
 
 
Uusia kasveja en pysty paljon ottamaan kun tilat ovat niin pienet.  Kiertoa ja uusiutumista auttaa kun keväällä nakkaa huonosti voivat kasvit biojätteeseen ja laittaa uusia tilalle.
 
Vanhat kasvit ovat ravintoa uusille kasveille.  Näin kävelylenkillä mukavan tavan varastoida risuja.  Kotipihassa sen voisi toteuttaa pienemmässä mittakaavassa.
 
 

Kommentit

  1. Kyllä on mukava, kun kasvu on aluillaan ja kevät tulossa. Tänään oli ihanan aurinkoinen sää; ilma oli täynnä valoa ja lämpöä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.