tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kevään merkit

Kevät on nupullaan.  Kun yötkin alkavat lämmetä, maasta ponkaisee esiin vihreä vallankumous.  Nyt jo näkyy jotain.  tulppaanit ovat lähteneet kasvuun.  Hevoskastanjan silmut odottavat hiukan lisää lämpöä avautuakseen.  Hevoskastanja pärjäsi hyvin ensimmäisen talvensa meillä.
 
Aikaiset kukat ovat jo maan pinnalla.  Iso maksaruoho, ruttojuuri, humala ja kevätvuohenjuuri ovat lähtöasemissa kesään.
 
Vähän kerrallaan puutarhatöitäkin olen tehnyt.  Eilen kärräsin kolme  kärryllistä kuusen oksanpaloja metsään.  en ole saanut tietoon mikä ihme niitä katkoo.  Orava vai jokin lintu.  Kovan työn on sekin  tehnyt, jos minakin haravoiden ja kärräten.
 
Aikainen kevät, kun on vielä on näin aurinkoista, korvaa täysin pimeän talven.  Olen kävellyt ympäri pihaa nyppien sieltä ja täältä.    Maa on vielä niin jäässä, joten kaivuuhommia ei voi harrastaa.  Pihan siivousta, oksien katkomista ja auringosta nauttimista. 
 
Pari kurkea vieraili läheisellä pellolla.  Yritin niitä lähestyä, mutta turhaan, ne lepattivat tiehensä.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.

Valokuvausta

Olen käynyt pari kuukautta järjestelmäkameran käyttökurssilla.  Teen aina kaiken takaperoisesti.  Minulla on ollut järjestelmäkamera 10 vuo...