sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Talvilinnut

Talvella tulee seurattua lintuja eri lailla kuin kesällä.  Kesällä lintuja seuraa kuulemalla.  Talvella ne linnut jotka jäävät Suomeen, tulevat lintulaudoille ravinnon hakuun.  Talitinttejä on runsaslukuisina parvina lintulaudoilla, sinitiaisia jonkun verran, varpuset ovat vähemmistönä.  ainakin näin on meidän lintulaudalla.  Närhetkin joskus vierailevat.  Harakat ja varikset nyt ovat aina liikkeessä.  Heti kun jotain laittaa pihalle, niiden tähystäjät ilmoittavat muille ja muutkin saapuvat.
Linnut pärjäisivät varmaan ihan tyydyttävästi ilman ruokkimistakin, mutta kaikki lisäravinto on hyvästä, kun pakkanen paukkuu ja tuuli vinkuu.
 
Varpuset eivät kuorellisista auringonkukan siemenistä oikein piittaa.  Ne eivät saa niitä auki, viskovat vain alas hakiessaan parempaa syömistä.  Useamman kilon siemeniä saan ostaa talven aikana.  Kaksikymmentä kiloa voi kulua yhdellä lintulaudalla.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.

Valokuvausta

Olen käynyt pari kuukautta järjestelmäkameran käyttökurssilla.  Teen aina kaiken takaperoisesti.  Minulla on ollut järjestelmäkamera 10 vuo...