Leivinlauta käyttöön

 Keittiössäni ei ole valmiiksi leivinlautaa niin kuin monella muulla.  Olen aina sitä vähän kaivannut, kun tilaakin on aika vähän, pöytä pitää tyhjentää muusta kamasta.  Nyt sen sain.  Katselin ensin tarjontaa netissä.  Eivät ne kovin kalliita olleet, 40-50 € halvimmat.  Meillä  se tehtiin sitten kotona koivuvanerista.  Levy maksoi Puuilossa 24 €.  Toki se oli liian iso.  Puolet sahattiin pois jotain myöhempää käyttöä varten.  Leivinlaudan hyvä koko on 60cm*80 cm  Reunoiksi ostettiin Prisma raudasta lista. Erikeperiä ja pieniä nauloja.  Tekoon meni mieheltä runsas tunti.  Tänään otin sen ensimmäistä kertaa kayttöön.  Hyvältä ajatukselta sen tekeminen tuntuisi olevan.  Jauhot vain laudalle ja leipomaan.  Tein nyt rahkavoitaikinan ja pyöräytin siitä hyrriä.

Säilytyksen paikkaa mietin kotvan aikaa.  Ei se kovin paljon tilaa vie vaatekaapissa seinän vieressä.  


Kinkku ja jauhelihatäytteisiä hyrrät ovat, rasvaisia ja ravitsevia.  Kovin montaa ei peräkkäin kannata syödä jos pelkää lihomista.

Leipomisen jälkeen olikin vuorossa leivinlaudan puhdistus.  Tiesin, ettei ainakaan vahvoja pesuaineita kannata käyttää.  Ohjeet sanovat, että pitäisi tyytyä pelkkään veteen.  Tällä kertaa tyydyin vain harjaamaan jauhot pois.  Ihmeelliseltä tuntui ajatus, etten aiemmin ole ryhtynyt suunnittelemaan leivinlaudan hankkimista.
Toisaalta, nyt minulla on enemmän aikaa leipoa.  Yksi haittapuoli asiassa on, ne on myös syötävä kaikki.  Sekin on tuhlaamista jos hyvää syötävää heittää biojätteeseen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.

Kevät kutkuttaa

  Kevät alkaa kutkuttaa takaraivossa.  Suunnittelua, arviointia ja vähän ostettunakin.  Sitähän tämä harrastelijan touhu on talvella.  Kohta...