Kurpitsasatoni jäi kolmeen kappaleeseen ja vähän harmittelin sitä. En enää, kun tultiin niiden käsittelyvaiheeseen. Kenties ne olisivat vielä jonkun verran kasvaneet, mutta lupailtiin hallaa ja sadetta vuorotellen, joten otin ne ylös. kaikki olivat eri kokoisia ja yksi ihan erilainen.
Siinä se viimeinen köllöttää pöydällä odottamassa. Kaikkein pienimmän jo lohkoin ja laitoin pakkaseen. Yhden sain annettua pois.
Katselin ohjeita pakastamisesta ja huomasin ettei kurpitsaa tarvitse välttämättä kypsentää jos laittaa sen palasina tai raasteena. Vähän koostumus kai kärsii, mutta otin riskin. Osan höyrytin kypsäksi ja survoin soseeksi.
Paljon oli sisällä siemeniä ja rihmastoa poistettavaksi. Riittävästi jäi silti reunoille tavaraa. Aika painavaa kurpitsan tiivis osa on. En huomannut punnita sitä ehjänä, mutta arvioisin sen olleen n.5-6kg.
Iso kasa siemeniä ja kuoria kertyi pöydälle.
Raastoin koneelle aika karkeaksi. Hyvän näköistä raastetta tuli pusseihin laitettavaksi. Punnitsin pussit ja ne painoivat n.300 g kukin.
Kokeilin heti raastetta kakkuun. Tai ohje oli Kurpitsapiirakan ohje. En halunnut täytteitä, joten tyydyin kakkuun. Ihan hyvän makuiselta ensi puraisu maistui.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.