Reilua kauppaa

 Olin välillä unohtanut Reilun kaupan tapahtumat.  Luulin jo ettei sellaisia enää järjestetäkään.  Olin väärässä.  Viime vuoden (2022) syksyllä havahduin, että sehän on vielä voimissaan.  Nyt olen käynyt tapahtumissa pari kertaa kuukaudessa.  Kahden hengen talous ei paljon tarvitse, mutta sieltä saa tuoretta ja hyviä tuotteita.  Olen ostanut lihaa, kananmunia ja mehua. Paljon on muitakin tuotteita.  Kananmunia ostan kerrallaan yhden tai pari kennoa.  Ne ovat niin tuoreita, ettei ole pelkoa niiden vanhenemisesta, varsinkin, kun leivon niin paljon.  Yksi kenno maksaa 5€


Keittolihaa olen ostanut muutaman kerran.  Se on mureaa, eikä sen valmistamiseen tarvitse käyttää puolta päivää niin kuin yhden kerran, kun ostin kaupasta soppalihaa, eikä se ollut mureata edes 3 tunnin keittäisen jälkeen.  Kalliimpaa se on, hyvästä kannattaa silti maksaa.  Siitä syotiin kolme päivää, joten annos ei maksanut paljon. 


Liha myytiin pakastettuna.  Ostin kaksi kiloa, jotka oli palastettu kolmeksi osaksi.  

Kaikkea ei saa aina. Täytyy olla kuulolla tarjonnasta.

Reko toimii facebookin kautta.

Isommissa kaupungeissa se  ainakin toimii.  Monessa muussakin paikassa.  Kesällä ja syksyllä on parhain tarjonta.  Porissa on torstaisin klo 18.00  Kampuksen pysäköintialueella.
https://www.toptaste.fi/artikkeli/kaikki-suomen-reko-lahiruokarenkaat/

Minä en tulisi tai en halua tulla toimeen ilman pakastinta.  Ei tarvitse joka päivä käydä kaupassa, kun suunnittelee ruokalistan muutamaksi päiväksi eteenpäin. Eilen tein lihamakaronilaatikkoa, josta laitoin pakkaseen valmisruuaksi kaksi rasiaa.  Joskus tekee sitäkin mieli syödä.  Ei tavallinen ruoka ole kallista, herkut ja erikoisruuat maksavat enemmän.


 

Ei kommentteja:

Kestokassit

Kestokassit ovat kierrätyksen korkein muoto.  Olen innokas kassien ja tyynyliinojen ompelija.   Ne ovat minulle tarpeeksi helppoja.  Suoraka...