Kestokassit

Kestokassit ovat kierrätyksen korkein muoto.  Olen innokas kassien ja tyynyliinojen ompelija.   Ne ovat minulle tarpeeksi helppoja.  Suorakaiteen muotoisia kappaleita, jotka ommellaan yhteen.  Vanhat verhot ovat hyviä siihen tarkoitukseen.  Ei kannata hyvää kangasta heittää hukkaan.

Ne kestävät jopa vuosikymmeniä.  Kun ne tulevat niin rumiksi, ettei niitä kehtaa enää julkisesti käyttää, niitä voi käyttää säilytyskasseina.


Teen aina kasseista kaksipuolisia, siis sisäosa samasta kankaasta.  Ei tarvitse niin huolitellusti ommella sisäsaumoja.  kaksi pussiosaa ja sangat väliin.  Verhoista voi tehdä tyynyliinoja kassien lisäksi.  Voi myös lyhentää verhoja muuhun käyttöön.  Pätkin paneeliverhoista keittiöön kapan kesäksi.  


Retroverhoista löytyy iloisia kankaita kassikäyttöön.

Kasseja on moneen käyttöön tälläkin hetkellä kaapissa. On uimakassia, jumppakassia, kirjastokassia, puutarhavälinekassia ja moneen muuhunkin tarkoitukseen.

Ne voi pestä, kun likaantuvat.Tämä kassi on vanhin käytössä oleva kestokassi.  tyttäreni aikoinaan koulussa väsäämä kassi.  Hyvästä kankaasta tehty on ollut monessa roolissa.  Tällä hetkellä kirjastokassina.


Ostoskassina minulla on kaupasta ostettu kestomuovikassi.  Se on tarpeeksi iso ja kestää käytössä useita vuosia.

Ei kommentteja:

Kestokassit

Kestokassit ovat kierrätyksen korkein muoto.  Olen innokas kassien ja tyynyliinojen ompelija.   Ne ovat minulle tarpeeksi helppoja.  Suoraka...