Siirry pääsisältöön

Kestokassit

Kestokassit ovat kierrätyksen korkein muoto.  Olen innokas kassien ja tyynyliinojen ompelija.   Ne ovat minulle tarpeeksi helppoja.  Suorakaiteen muotoisia kappaleita, jotka ommellaan yhteen.  Vanhat verhot ovat hyviä siihen tarkoitukseen.  Ei kannata hyvää kangasta heittää hukkaan.

Ne kestävät jopa vuosikymmeniä.  Kun ne tulevat niin rumiksi, ettei niitä kehtaa enää julkisesti käyttää, niitä voi käyttää säilytyskasseina.


Teen aina kasseista kaksipuolisia, siis sisäosa samasta kankaasta.  Ei tarvitse niin huolitellusti ommella sisäsaumoja.  kaksi pussiosaa ja sangat väliin.  Verhoista voi tehdä tyynyliinoja kassien lisäksi.  Voi myös lyhentää verhoja muuhun käyttöön.  Pätkin paneeliverhoista keittiöön kapan kesäksi.  


Retroverhoista löytyy iloisia kankaita kassikäyttöön.

Kasseja on moneen käyttöön tälläkin hetkellä kaapissa. On uimakassia, jumppakassia, kirjastokassia, puutarhavälinekassia ja moneen muuhunkin tarkoitukseen.

Ne voi pestä, kun likaantuvat.Tämä kassi on vanhin käytössä oleva kestokassi.  tyttäreni aikoinaan koulussa väsäämä kassi.  Hyvästä kankaasta tehty on ollut monessa roolissa.  Tällä hetkellä kirjastokassina.


Ostoskassina minulla on kaupasta ostettu kestomuovikassi.  Se on tarpeeksi iso ja kestää käytössä useita vuosia.

Kommentit

  1. Hienoa kierrätystä mistä minä pidän .Kauppakasseina meillä on myös suuria kestokasseja koska käymme kerran viikossa kaupassa pitää olla aina pari kassia mukana . Olen myös saanut muutaman itse ommellun kassin juurikin kankaasta ja ne on mukavia kun menee pieneen tilaan vaikka taskuun . Minä olen kova kierrättämään myös ompelen vanhoista ohuemmista pyyhkeistä pöytärättejä mitä pesen koneessa useampia aina kerralla muiden pyyhkeiden kanssa 60 asteessa kuten aina pesen pyyhkeet ja lakanat . Tyynyliinojen pienuus minua harmittaa valmiissa ostetuissa ne jää lyhyeksi ainakin meillä . Pitäisi minunkin ommella muutamia vähän suurempia .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kierrätys on huippua. Kuluneet lakanat ovat hyviä kaiken pyyhkimiseen.

      Poista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juurikon poistaminen

Jos ja kun on tiedossa vähän työläämpi homma, tarvitsen aikaa valmistautumiseen.  En pysty suoralta kädeltä työntekoon. Kirsikkapuun juuriston ja kannon kaivaminen oli  juuri sellainen työ.  Mittailin sitä katseellani pari päivää.  Kanto  oli seissyt siinä jo pari vuotta puun kaatamisen jälkeen, levittäen juuristonsa kautta taimia joka puolelle puutarhaan, kolmen metrin säteellä.  Kaadoimme puun, kun se ei oikein voinut hyvin.  Yhtään kirsikkaa emme siitä saaneet.  Muutaman vuoden se kukki, sitten ei mitään.  Se tuli tiensä päähän. Lapio, kirves ja kanki,  siinä työkalut.  Pari tuntia siihen meni. Ensin lapioin ympäriinsä maata, että juuret näkyivät.  Juuret piti katkoa joka puolelta kirveellä ja välillä vääntää kangella.  Kyllä se siitä irtosi.  Yksin minulla olisi luultavasti mennyt kauemmin.  Onneksi isäntämies tuli kankeamaan köntin ylös.       Ei se niin loppujen lopuksi  kovin pitkäaikainen homma ollut.  Siihen oli vain ryhdyttävä.  Seuraava työ oli klapien pinoaminen.  Ei siihen

Jättitatar

Jättitatar on yksi ns. vieraslajeista, joita yritetään hävittää.  Pihoilla se on kasvi, jolla voi nopeasti saada ison, peittävän ja uhkean pensaan.  Se on vaatimaton kasvupaikan suhteen.  Kesässä se kasvaa parimetriseksi. Se leviää nopeasti, jos sen antaa levitä.  Trimmerillä ja ruohonleikkurilla se pysyy kurissa.  Pieniin pihoihin sitä ei kannata istuttaa.  Maaseutumaisen mökin pihalla se on omiaan. Pensas leikataan syksyllä matalaksi, keväällä se lähtee innokkaasti kasvuun.  Syysväri sillä on ihan hieno.  Meillä ne kasvavat paikoissa, jossa ei ole paljonkaan multaa, vaan karkeaa metsämaata.    Emme ole yrittäneet pensaita hävittää, joten en tiedä kuinka sitkeä se on.  Voisin kuvitella, että aika sitkeä.  Helpot kasvit ovat pelastus puutarhalle, jota ei aina ehdi hoitaa tai viitsi hoitaa.  Rehevänä ne kasvavat ilman hoitoa. Tamäkin on varmaan joku tatarheimoon kuuluva.  Se kukkii  vähän myöhemmin ja on yhtä helppo kasvi.

Raparperin jako

  Raparperini voi tänä vuonna huonommin, kuin muina vuosina.  En varmasti tiedä mikä on syynä.  Kevät ja alkukesä olivat kyllä kuivia ja liian lämmintähän takapihallani on.  Kaivoin raparperin ylös ja isonsin kuoppaa.  Lisää vahvaa multaa sain kasvihuoneesta, mistä poistin pensastomaatin.  Se oli tehnyt tomaatteja minkä oli jaksanut.  Siitä sain lannoitettua multaa.   Raparperissä oli kyllä paksut juuret, joten sekään ei voinut olla syynä huonoon satoon.  Raparperi lähtee kasvuun pienestäkin juuren palasta.  Laitoin vielä  ojan puolelle kiviä, ettei kaikki vesi ei valu pois. Paikka on kovin aurinkoinen, raparperi pitää puolivarjosta, muuta mahdollisuutta ei ollut. Tässä on alkutilanne.  Olen siitä paksumpia käyttänyt, ei se ihan näin tyhjä ollut koko kesää.  Ehkä puolet paksumpia olivat käytetyt raparperit. Lapio ja haravat käyttöön niin hyvä tulee.  Ensi kesänä sitten nähdään mitä tuli tehtyä.   Takapihan kunnostushomma jää välillä vähiin, kun mökkipiha vaatii enemmän kesällä.  Kaikke