Kukkasipulit

Haluan edes vähän muistella miltä multa tuoksuu ja istutan itse joulukukkani.  Tilasin postimyynnistä hyasintin sipuleita ja jo istutin ne.  Katsotaan sitten onnistuuko vai ei.  Samoin tilasin amarylliksenkin sipulin.  Sitä en vielä arvannut istuttaa, ainakin pari viikkoa vielä ajattelin odottaa.  Hyasinttipussissa oli kolme sipulia.  Istutin ne samaan astiaan.  Olen tilannut monesti samasta paikasta ja olen ollut tyytyväinen palveluun.


  https://www.korpikangassiemen.fi/syksyn-sipulit-c-56.html

Yhden pussin pieniä tulppaanejakin olen istuttanut.  Tulppaaneista minulla on huonoja kokemuksia. Yhtenä syksynä istutin n. 200 sipulia ja niistä ei noussut kuin 10%.  Suuren osan olivat myyrät tai jotkut muut halukkaat syöneet ja toiset eivät vain lähteneet.  Tämä tapahtui mökillä, jossa eläimistöä riittää.  Ihailen aina kuvissa näkyviä tulppaanipeltoja.  Sellaisia ei tavallinen harrastaja saa aikaiseksi.


Tulppaanit, jos niiden kasvattamisen saa onnistumaan, ilahduttavat monta vuotta.  Suojaisessa paikassa kaupunkipuutarhassa minäkin sain yhden laadun kukoistamaan.  Aina niitä joka kevät odotteli nousevaksi ja ensimmäisenä ne seinän vierestä nousivatkin.  


Halvemmaksi sipulien tilaaminen ei tule.  Amaryllis maksoi melkein kympin ja postimaksu vielä päälle.  Itse istuttamisen ajatus on tärkein.  Niin paljon en viitsi tehdä, että ottaisin sipulit talteen ja istuttaisin uudelleen.  

Joulukukkasten kukkimista ei tarvitse odotella niin kauan kuin kevättä.  On yksi etappi kukkimisessa.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jättitatar

Ajatuksia ja runoja keväästä ja puutarhasta.

Pelargonia