Syksyn löytöjä mökkireissulla.

 Vähän näytti sää hankalalta, kun suunnistettiin mökille.  Sadetta, pilviä ja yöllä kylmää.  Oli pakko laittaa uuniin yksi pesällinen ensimmäiseksi.  Tietysti hellassa poltettiin joka päivä muutama pesällinen.  Laitettiin ruokaakin hellalla siinä samalla.  Tuli sähkön säästöäkin.  Pilvisenä ja sateisena päivänä luonto näyttää luotaan työntävältä.  Heti, kun aurinko pilkahtaa kaikki näyttää niin kauniilta.  Koivut alkavat kellastua ja pensaat punertua.  Ihan vielä ei ruska ole näyttänyt kaikkea voimaansa.  Jotkut kasvit ovat paremman värisiä kuin toiset.  Koivu teki vielä kantoonkin hienon käävän.  Kuvioita on kuin paremmassakin taiteessa.Yksi pensaista on kuin keltaista röyhelöä.  Vähän aikaa se sai loistaa keltaisena, ennen kuin se katkaistiin pois.Muutenkin tehtiin hiukan syystöitä, kun ei täällä jatkuvasti olla.  Lehtiä ei viitsitty vielä haravoida, kun niitä on vielä miljoonittain puissa.

Kärpässieni oli valinnut kasvupaikaseen pensaan alustan.  Miten näin herkullisen näköinen sieni voi olla myrkyllinen.


Sienikausi on vähän hiipumassa.  Vielä vähän löysin kantarelleja ja suppilovahveroita.  Suppikset olivat vasta aloittaneet kasvunsa ja niitä löytää seuraavalla sienestyskerralla. Joskus joulukuussakin, joten toivoa on.
Tikkakin oli lempipuuhassaan, hakkaamassa itselleen ruokakoloa.  Se on saanut vanhan tolpan ihan loville. Tikkoja asustelee mökin pihapiirissa aika monta.  Yrittävät hakata linnunpönttöjen aukkojakin suuremmaksi.  Niihin on laitettu pellinpalat, joten turhaa työtä tikkakin joskus tekee.  
Lankoskikin oli saanut vähän vettä lisää.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jättitatar

Ajatuksia ja runoja keväästä ja puutarhasta.