keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Raparperia ja muuta mukavaa

Sadon korjuu alkaa raparpereista.  Muhkea pensas on antanut satoa jo muutaman viikon.  Olen tehnyt smoothieta, piirakkaa, kiisseliä, rarperirahkaa ja jälleen piirakkaa.  Vielä pitäisi tehdä hilloketta.  Näin alkukesästä raparperi on parhaimmillaan.  Makeudeksi rahkaan ja smoothieen laitan hunajaa ja banaania, muihin sokeria.

Kirpeitä raparpereita voi käyttää niin kuin marjojakin, tarvitaan vain enemmän makeutta ja ehkä muita hedelmiä joukkoon.

Tämä on kuva jonkun vuoden takaa.  Tänä vuonna raparperit kasvoivat muhkeammin, kun lisäsin syksyllä juurelle voimakasta multaa.  Ne tarvitsevat kasvaakseen vahvan maan.

Muutakin olen jo käyttänyt puutarhasta.  Ruohosipulia ja tänään otin pienen nipun salaattia, joka oli kasvanut ehkä 7 sentin mittaiseksi.

Omaa puutarhaa on hauska käyttää ruuan lisävarastona.  Halpaa se ei ole, mutta lähellä.  Erityisesti oma puutarha antaa silmille iloa.

Siirsin pionin kolme vuotta sitten takapihalta etupihalle ja se on tehnyt pelkästään muutaman lehden joka vuosi.  Tänä vuonna se yltyi kukkimaan, teki kolme kukkaa.  Ilahduin suuresti.1 kommentti:

  1. Raparperi kasvaa vuosi vuodelta suuremmaksi ja se on onneksi helppohoitoinen. Raparperihilloke on tosi herkullista, smoothieta en ole vielä kokeillut se pitää vielä testata. Ihanan värinen pioni. ~Katja

    VastaaPoista

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.

Mökki maaseudulla

Innostuin vähän puutarhahommista mökilläkin.  Pienet omenapuuni eivät ole oikein tykänneet kasvaa ja kukoistaa.  Koitin nyt tälläistakin ho...