Valokuvausta

Olen käynyt pari kuukautta järjestelmäkameran käyttökurssilla.  Teen aina kaiken takaperoisesti.  Minulla on ollut järjestelmäkamera 10 vuotta.  Toinen kamera menossa.  Automaatilla saa ihan hyviä kuvia, mutta omilla säädöillä ja valinnoilla saa ainakin mielenkiintoisempia kuvia.  Onhan minulla ohjekirja kameran käyttöön, mutta näin yksilöllisemmällä opettelulla se on helpompaa.  Käydään yksi asia kerrallan läpi ja kokeillaan sitä.

Kokeilemalla oppii jos oppii.  Kaiken tarkoitus on aina oppia jotain uutta ja mielenkiintoista.  Olen kuvannut aina paljon, nyt siihen harrastukseen saa enemmän syvyyttä.  Kuvauksen harrastus on hieno lisä puutarhaharrastukseen.  

Meillä oli kotitehtävänä kokeilla liikkuvan kohteen kuvaamista aikasäädöllä.  Se oli yllättävän vaikeaa.  En halunnut lähteä kameran kanssa liikkuvia kohteita kuvaamaan liikenteeseen ja kissa ei liikkunut yhtään vaikka maanittelin.  Lintujen kuvaaminen ikkunan läpi oli helppo ratkaisu.  Sain istua lämpimässä ja räpsiä kuvia.  Harjoittelua on vielä jatkettava paljon, että kuvat olisivat mallikkaita.  Kuvaamisella jalustan kanssa saa vakaampia kuvia.  Sinitiainen on pääosassa näissä kuvissa.  Ruokintapaikalla ei näy harvinaisempia lintuja, mutta onhan sinitiainen kovin kaunis.


Kommentit

  1. Nuo kamerakurssit ovat meillä päin yli suosittuja, että paikat menee nopsasti, niinpä olen monena vuotena jäänyt näppejä nuolemaan. Kurssi olisi niin omiaan antamaan syventävää opetusta itseopitun lisäksi. Hyviä tinttikuvia olet saanut. Sinitiaiset ovat söpöjä, pieniä ja pippurisia. :-) ~Katja

    VastaaPoista
  2. Sinitiainen on kaunis lintu ja kuvasi ovat hyviä ikkunan läpi otetuiksi. Automatiikka on se helppo ratkaisu, mutta parhaimmat kuvat saa itse säätämällä. Toivottavasti kurssista tulee olemaan hyötyä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.

Suositut tekstit