Pienen pihan ilo ja vaiva

Ensimmäiset tehtävät on tehty rivitalon takapihan somistamiseksi.  Haimme metsästä mäntyrankoja, jotka katkottiin ja kuorittiin.  Niistä lähtee yllättävän hyvin kuori näin keväällä.  Niistä koottiin tikapuut, joihin on tarkoitus ripustaa kukkalaatikoita tai jotain muuta riippuvaa.

Puutarhainnostus on nostanut kaikkien tarvikkeiden hintoja.  On aina hyvä jos keksii jotain ilmaista puutarhaansa.  

Kasvit ovat itsessään jo niin hintavia, ruukut ja muut tarvikkeet samalla lailla.  

Puutarhasta voi iloita, kun tekee sen eteen jotain. 
Siinä ne odottavat kuljetusta kaupunkiin.  Takapiha on niin pieni, että on pakko laittaa ylöspäin jotain kasvamaan.  Haluan kaupungissakin hiukan puutarhan tuntua, vaikka maalla olisi pihaa yllinkyllin.  Kesä se on kaupungissakin.  Töistä tullessa on mukava istahtaa keinuun ja nauttia kesästä.

Heräteostona tuli hankittua mustan vadelman taimi.  Sillä on niin hieno nimi, kuin Rubus fruticosus Blac Satin.  En tiedä miten se meidän paahteisella takapihalla onnistuu.  sehän selviää muutaman kuukauden kuluttua.  Sanovat mustan vadelman olevan kovin satoisa.


Kuvassa ovat ainakin herkullisen näköisiä.


Ensimmäiset siemenetkin olen laittanut itämään.  En ole kovin hyvin ikinä onnistunut siemenistä kasvattamisessa.  Joka kevät kokeilen ja sitten ostan taimet jos ja kun ei onnistu itse kasvatus.

Kommentit

  1. Kiva idea nuo tikapuut ja edulliset, kun kaikki maksaa niin paljon. Kaupunkipihaa minäkin laittelen silmäni iloksi, mutta vain vähäsen. Enemmän laitan mökkipihaa, vaikka kiva olisi laittaa vieläkin enemmän. Kaikkea ei vaan ehdi hoitaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.