Ruukutusta

On taas aika sisäkukkien mullan vaihdolle.  Aloitan sen aina näin helmikuussa, niin pääsen istutuksen tunnelmaan aikaisin.  Tänä vuonna bongasin kivan löydön, ruukutusalustan.  Niitä on varmaan ollut aina, minä vain olen aina pelannut sanomalehtien kanssa.  Lehdet ovat nykyisin niin pienen kokoisia, että niitä on tarvinnut olla aika kasa.  Multaa on levinnyt lattialle, vaikka olisi yrittänyt olla varovainen.  Olisi hienoa jos olisi viherhuone, missä askarrella mullan kanssa. Kun ei ole, niin tiskipöytä tai lattia on ollut minun viherhuoneeni. 


Alustasta sai kätevästi nostettua kulmat neppareilla ylös ja ulkopuolella oli kantonauhat, mistä voi kantaa mullat ulos.  Tietysti tavallisella pressun palasella voi tehdä saman jutun, mutta tämä oli valmis käytettäväksi.

En malttanut olla kokeilematta jo parin siemenen istuttamista.  Tilasin mummon balsamisiemeniä.  Haluan nähdä lähtevätkö ne hyvin kasvuun.  Jos ne ovat samanlaisia kuin ulkona hurjasti leviävät balsamit, niin ei niitä taida uskaltaa puutarhaan istuttaa.  Yksivuotisia niiden pitäisi olla.

 Kotona ei voi kasvattaa mitään suurta jos ei ole tilaa.  Näinkin suuri kaktus vaatisi jo paljon tilaa.

Monet lahjoittavat suuriksi kasvaneet kasvinsa yleisiin tiloihin. 

Minun suurin kasvini oli Croton, se oli pakko hävittää, kun ei mahtunut enää mihinkään.


Kommentit

  1. Ruukutusalusta vaikuttaa kätevältä. Minulla ei ole huonekasveja, kun ollaan kesällä paljon mökillä. Ruukutusalusta olisi hyvä myös siementen ja kesäkukkien kanssa puuhailussa, taidanpa hankkia sellaisen.

    VastaaPoista
  2. Näppärä alusta. Sulla on komeat viherkasvit!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.