Kesän siemenet ja ruukkupuutarha

Uudet kukkaset on valittu, ainakin siemenet on hankittu.  Vihdoin, kun kunnon lumet tulivat tänne Satakuntaankin, mielessä välkkyy silti kevät ja kukkaset.  Aina on oltava suunnitelmat kunnossa, kun kesä koittaa.  Tuumausaika on aina pitempi kuin tekoaika.  

Mukana on Mummonbalsamia, Keijunmekkoa, Sormustinkukkaa ja Jättiauringonkukkaa.  Nämä kun saisin edes osittain kukkavaiheeseen, niin olisin tyytyväinen.  

Nämä uudet kukat näyttävät olevan aika isoja kooltaan.  Onneksi osa näistä on tarkoitus istuttaa mökin penkkeihin, eikä tunkea kaikkia rivitalon takapihalle.

Rivitalon takapihalle olen suunnitellut ruukkupuutarhaakin.   Ruukuissa pystyy kasvattamaan 
melkein mitä vain.
Muitakin siemeniä on tullut tilattua.  Retiisiä, kesäkurpitsaa, jättikurpitsaa ja rakuunaa.  Näistä kolmea voi kasvattaa ruukussa.  Arvattavasti Jättikurpitsa vaatii suuremman tilan. 


Retiisi on ollut minulla vähän unohdettuna pitkän aikaa.  Enne sitä viljeltiin joka kesä ja siitä saatiin alkukesän herkkua.  Se oli hyvää salaatissa ja grillissä folion sisällä paistettuna.  

Ruukkukasvatus on pienien pihojen helpotus kasvien kasvattamiseen.  Viime kesänä sai kesäkurpitsoista muutaman kurpitsan syötäväksi.Tämän linkin takan on ohjeita miten ryhtyä ruukkupuutarhuriksi.


Kommentit

  1. Mielenkiintoiset siemenhankinnat. Toivotan onnea ja onnistumisia kylvöihisi:)

    VastaaPoista
  2. Kevät ja kukkaset mielessä täälläkin :D
    Kiva blogi, tulen lukijaksi!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.