Mitä tehdä viime vuoden pakasteille?

Taas on ne hetket, kun pakastinta aletaan täyttää uusilla tuotteilla ja vanhoja on vielä jäljellä.  Mitä tehdä niille.  Vanhoja marjoja ei enää ole.  Toiset keittävät vuoden vanhat pakastemarjat mehuksi ja se on ihan hyvä konsti päästä niistä eroon.  Se on kumma juttu miksi pitää kerätä ja säilöä niin paljon tavaraa, ettei ehdi niitä käyttämään vuoden aikana.
 
Minulle jää aina kantarelleja, koska olen ainoa joka niitä meidän perheessä syö.  Ei niitä nyt niin mahdottomasti ole, mutta ei niitä viitsi poiskaan heittää ja tein lopuista piirakan.  Laitoin siihen vähän liikaakin sieniä, mutta hyvää siitä tuli. 
 

Löysin vanhan piirakkapohjaohjeen, johon tulee perunamuusijauhetta.  Se tekee pohjastakin oikein hyvän makuisen.

250 g voita
1 dl perunasosejauhetta
4 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
1 dl kylmää vettä

Pohjaa pitää esipaistaa 10 min, ennen kuin laittaa täytteen.  Sieniä, sipulia paistetaan pannulla.  1 dl kermaa vatkataan vaahdoksi ja lisätään jäähtyneeseen sieni-sipuliseokseen.  Kananmuna, 150 g juustoraastetta , suolaa ja muita haluttuja mausteita sekoitetaan mukaan ja uuniin vielä 15 minuutiksi 225 asteeseen.  minä pidin siellä hiukan kauemmin.
 
Mehut, joita keitän joka vuosi, niitä jää useita pulloja.  Nyt kuulin vinkin, niitä voi keittää kiisseliksi ja lisätä tuoremarjoja mukaan.  Yhden kerran jo kokeilin.  Makoisalta se maistui.
 

Kommentit