Lomailua mökillä

Luonnonkukat näyttävät tällä hetkellä kaiken kauneutensa.  Puutarhan ruohikon on vallannut maahumala.  Ei sitä raaski heti pois ajaa,  Se kukkii aikansa ja kuihtuu pois.  Mökkinurmikko ei tarvitse olla niin tasainen ja vihreä.
 
 
Mustikoita näyttää tänä vuonna tulevan ihan mallikkaasti.  Kolmisen litraa tuli jo käytyä noukkimassa.  Mökillä on se hyvä puoli, että poimintaa voi suorittaa pikkuhiljaa.  Ei tarvitse koko talven varastoa kerätä samalla reissulla.  Metsä on ihan vieressä ja voi ottaa pienen astian mukaan metsään marjoja varten.  Pienen jenkkikaapin pakastelokero ei ole ihan paras mahdollinen pakastamiseen, mutta hyvin järjestelmäni on toiminut monta vuotta.
 
Mansikat alkavat loppua torimyynnistä, täällä Satakunnan perukoilla mansikat ovat vielä raakileina.  Niin hyvää satoa en saa kuin viime vuonna.  Taimet kärsivät talvesta jonkun verran.  Moni muukin kasvi kärsi talvesta.  Alppiruusu ei kukkinut lainkaan.
 
 
Turhat cd-levyt otettiin käyttöön peloitteeksi rastaille.  Eivät ne taida silti tehota jos vain nokallaan saavat mansikasta otteen. 
 
Jotain satoa on saatu.  Ensimmäisen uudet perunat, kesäkurpitsa ja sipuli saatiin omasta maasta.  Kantarellejakin oli hiukan kasvanut polun pielleen.  Hyviltä maistuivat.  Lomapäivän toiveateria.
 
 

Kommentit

  1. Sinulla on kivoja mökkipuuhia ja herkullista ateriaakin luvassa. Tervetuloa piipahtamaan joskus minunkin blogissa tuuliannikantuvassa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.